Thaba – Bosiu

Thaba – Bosiu2017-07-19T20:05:17+01:00

Ongeveer een 25 km ten oosten van Maseru ligt een hoge berg met een platte top, de Thaba-Bosiu. De berg heeft een hoge symbolische waarde voor de Sotho. Op deze plek is namelijk de staat Lesotho gesticht. In 1824 vestigde de bekende koning Moshoeshoe zich hier met zijn volgelingen. Je kunt de Thaba-Bosiu beklimmen via de Rafuthu’s pass. Deze route is niet al te zwaar. Op de top van de berg word je beloond met de resten van de eerste vestigingen van Lesotho en de koninklijke begraafplaats.

Het is gebruikelijk voor iedereen die de berg op gaat om een steen mee te nemen en die op de enorme berg stenen boven aan de berg te leggen. Vanaf deze hoogte heb je ook een super uitzicht op een andere vreemde berg: de Qiloane. De top van de Qiloane staat model voor de populaire Basotho-hoedjes.

Vanaf Maseru rijden er bussen en taxi’s naar de voet van de Thaba-Bosiu. Hier ligt een informatiecentrum waar je kaarten en informatiebrochures kunt krijgen. Je kunt ook kiezen voor een bezoek met gids die je meer kan vertellen over de Moshoeshoe dynastie.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij Thaba – Bosiu aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan