Maseru2017-07-19T19:46:28+01:00

Maseru is de hoofdstad van Lesotho en ligt uiterst west aan de grens met Free State. Pas in 1869 verklaarde de beroemde koning Moshoeshoe deze kleine handelsstad tot hoofdstad van zijn rijk. Maseru is ook heel wat minder spectaculair dan bijvoorbeeld Johannesburg.

Toch maakt deze stad de laatste jaren een enorme vooruitgang wat betreft uitbreiding en modernisering. Het centrum is klein en compact, maar wel gezellig met goede winkels, restaurants, cafés en twee casino’s.

In het centrum heerst een aangename drukte van auto’s, mini-vans, voetgangers en Basotho pony’s. Lang zul je hier niet blijven hangen, maar Maseru is een leuke stop om even wat boodschappen te doen en te relaxen. De hotels zijn goed verzorgd en de bewoners zijn enorm gastvrij. De Basotho’s staan sowieso bekend om hun erg vriendelijk karakter.

Maseru heeft een enorme mix aan oude gebouwen, nieuwe architectuur en krottewijken. Na 1998 is een groot deel van de stad dan ook gerenoveerd en heropgebouwd. In September dat jaar kregen rebellen uit Lesotho het aan de stok met de Southern African Development Community die in opdracht van de regeringen van Botswana, Zuid-Afrika en Zimbabwe de orde moesten herstellen in het land. Orde kwam er niet, enkel een zwaar gevecht dat dagenlang aanhield en een grote brand waardoor Maseru bijna volledig vernield werd.

Kingsway
De grote hoofdstraat van Maseru is Kingsway. Deze straat start direct aan de grens en loopt midden door het centrum tot aan de rotonde met de grote kathedraal waar de weg richting noord of zuid buigt. Kingsway is pas aangelegd in 1947 ter ere van een bezoek van het Britse koningshuis. Langs deze weg vind je alle belangrijke gebouwen van de stad. Taxi’s rijden hier op en af om je sneller naar de plaats van bestemming te brengen.

In het midden van de straat ligt een opvallend rond gebouw dat in een punt omhoog loopt met bovenop een zwarte kroon. Als je al een tijd in Lesotho bent zul je ongetwijfeld zien wat dit gebouw voorstelt. Het is een Basotho-hoed! Dat zijn die gekleurde hoedjes die je hier overal kunt krijgen.

Het Basotho Hat-gebouw heeft een goed restaurant waar je een prima omelet kunt eten. De rest van het gebouw doet dienst als winkel. Hier vind je karakteristieke en handgemaakte spullen uit Lesotho. De prijzen zijn iets hoger dan op andere plaatsen in het land.
Maar de collectie landkaarten en een gids met wandelroutes zijn zeker de moeite waard. Maseru wordt namelijk omringd door de meest vreemd gevormde bergen in alle hoogtes die het gebied perfect maken voor een stevige hiketocht.

Wat klanten zeggen (t106)


Widget not in any sidebars

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Maseru aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan