Houtbaai2017-07-19T22:33:36+01:00

Houtbaai is een rustig vissersdorp dat met name in de weekenden veel dagjesmensen uit Kaapstad trekt. Het strand is hier veel rustiger en de beschutte baai maakt zwemmen hier veel aangenamer. In het dorpje vindt u tal van goede restaurants, leuke bars met terrasjes, curiosawinkeltjes, kunstgaleries en een museum. De vissershaven en Mariner’s Wharf – een pier met restaurants en bars – zijn sinds de restauratie in de jaren negentig de populairste plekken van het dorp geworden.

Rond het dorpje liggen een aantal maneges, waar u paardrijdtochten kunt regelen. Vanuit Houtbaai worden boottochten georganiseerd naar de pelsrobbenkolonie op Duikereiland. Een andere attractie van Houtbaai is de World of Birds, het grootste vogelasiel van Zuid-Afrika met meer dan 400 soms zeldzame vogelsoorten. De vogels worden in het asiel verzorgd en voorbereid om weer te worden vrijgelaten.

Houtbaai zelf is een beschutte baai, die aan de westzijde geflankeerd is door de Sentinel heuvel. Aan de oostzijde van de baai strekken zich de bergen uit van het Kaapse schiereiland. De kustweg vanuit Houtbaai naar Cape Point slingert op spectaculaire wijze langs steile kliffen met een fantastisch uitzicht op de oceaan en omgeving (Champmans Peak Drive).

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Houtbaai aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan