Montagu2017-07-19T23:38:02+01:00

Het fotogenieke Karoo-dorpje Montagu – met z’n mooie lanen en historische huizen – vormt een ideale overnachtingsplaats onderweg naar het oosten. De nederzetting uit 1851 is genoemd naar John Montagu, die als koloniaal secretaris (1843-1853) verantwoordelijk was voor het 1e grote wegenbouwproject van de Western Cape.

Montagu heeft 24 gerestaureerde historische huizen die tot nationaal monument zijn verklaard, inclusief huizen en interieurs in Kaaps-Hollandse, Victoriaanse en Art-Deco stijl. De meeste van deze monumenten liggen langs Long Street. Het Montagu Museum en Joubert House geeft een aardig inzicht in het leven van alledag in vroegere tijden. Het plaatsje heeft ook natuurlijke heetwater baden (bij het Avalon Springs Hotel – 1½ km ten oosten van het dorpscentrum).

Direct zuidelijk van Montagu ligt de Cogmanskloof Pass, een doorgang door de ruige bergen naar Swellendam. Montagu ligt in de Klein Karoo – 180km ten oosten van Kaapstad en 210km van Oudtshoorn.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en lodges die we in Montagu aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan