Swellendam2017-07-20T00:44:12+01:00

Het fraaie – in 1745 gestichte – plaatsje Swellendam is de op twee na oudste “settlement” van Zuid-Afrika (na Kaapstad en Stellenbosch). Swellendam ligt aan In het centrum ziet u met eiken omzoomde lanen en witte – in Kaaps-Hollandse stijl gebouwde – huizen. Een groot aantal van de oorspronkelijke huizen zijn door branden of anderszins in de loop van de tijd verloren gegaan. Niettemin is er ook erg veel restauratiewerk verzet en zult u in historisch opzicht niets tekort komen. Bezoek in ieder geval het Drosdy museum.

Swellendam is vandaag de dag een fraai gelegen agrarisch plaatsje, te midden van graanvelden, wijngaarden en de in de verte oprijzende 1600 meter hoge Langeberg keten. Swellendam is momenteel erg in trek bij Nederlandse immigranten in Zuid-Afrika. Het plaatje ligt op 2-2½ uur rijden van Kaapstad.

Bontebok National Park
6km zuidelijk van Swellendam – langs de Breede Rivier – ligt het Bontebok National Park. De bontebok – een witgevlekte antilope – kwam vroeger in grote getale voor in de Western Cape, maar ondertussen is hij jacht en stroperij zeldzaam geworden. In het park worden de laatste grote kuddes bontebok beschermd. In het park leven ook veel vogels en reebokken, vaalribbokken, duikers, rode hartebeesten en bergzebra’s. Spoorvleugelganzen, kraanvogels, visarenden en honingvogels doorkruisen het park. Met name deze laatste vogelsoort vliegt in grote getale boven de graslanden van het Bontebok National Park.

Het beste maakt u een flinke wandeling door het park, er zijn tal van wandelpaden uitgezet. Als u ‘s winters over de Aloëheuvel wandelt, zult u een felrode bloemenzee van bittere Aloë’s zien. ’s Zomers is het aangenaam zwemmen bij de kiezelstrandjes langs de Breede Rivier.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in en bij Swellendam aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan