Agulhas National Park

Agulhas National Park2017-07-20T00:36:22+01:00

Cape Agulhas is de zuidelijkste punt van Afrika. Cape Agulhas is minder spectaculair dan bijvoorbeeld Cape Point of Kaap de Goede Hoop. De vrij vlakke en stompe punt van het schiereiland verdwijnt geleidelijk onder zee. In het natuurpark leven kleine bokken en vogels. Bij de in 1848 gebouwde vuurtoren bevindt zich een klein museum en cafeetje.

Op deze plaats ontmoeten de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan elkaar. De warme Agulhasstroom vloeit langs de oostkust van Afrika af en draait terug naar de Indische Oceaan. De zee rondom Kaap Agulhas is berucht wegens winterstormen en reusachtige golven, die 30 meter hoog kunnen worden en zelfs grote schepen kunnen verpletteren. De naam is Portugees voor “naald”, en verwijst naar de scherpe rotsen en riffen waarop al heel wat schepen zijn gestrand. In 1849 is er de Kaap Agulhas vuurtoren gebouwd.

De zeebodem nabij de kust is uitermate vlak, en staat bekend als de beste visvangstgrond in Zuid-Afrika. Deze wordt de Agulhasbank genoemd, en is minder dan 100 m diep. Pas 250 km verder de zee in, wordt het geleidelijk dieper.

Bredasdorp
Bredasdorp – dat te midden van heuvels en graanvelden ligt – wordt door veel bezoekers doorkruist, zonder te stoppen bij het interessante Shipwreck museum. Het museum is ondergebracht in een oude kerk en vertelt het verhaal van de 130 schepen die bij de verraderlijke Zuid Kaap sinds 1552 zijn vergaan. Bij een groot aantal van deze rampen – meestal in slecht weer – kwamen honderden mensen tegelijk om. Het museum stelt talloze voorwerpen tentoon, die op de kust zijn aangespoeld of door jutters zijn gevonden.

Arniston & Kassiesbaai
Het kleine vissersdorpje is een goede plek om even helemaal te ontspannen en te genieten van de eenvoud en de prachtige kust – u bent hier “off the beaten track”. De witte eenvoudige vissershuisjes met rieten daken op de ruige kust bieden genoeg gelegenheid voor wat mooie foto’s. Ook de turkoois zee en het witte strand zorgen voor contrasten.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Agulhas National Park aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan