Gansbaai2017-07-20T00:39:29+01:00

Gansbaai – gelegen op Danger Point schiereiland aan de oostzijde van Walker Bay – is een modern dorpje dat pas de laatste jaren echt tot leven is gekomen. Het ligt aan een diepzee haven en heeft enkele visverwerkende fabrieken. De omgeving van Gansbaai is schitterend, u kunt mooie wandelingen maken op het schiereiland met prachtig uizicht op zee.

Tussen juni en november komen grote groepen zuidkapers vanuit Antartica naar de beschutte Walker Bay om te kalven. U kunt de walvissen vaak al vanaf de kust zien. Beste tijd van het jaar is september en oktober. De attractie van Gansbaai is echter “Sharkdiving”, dat wil zeggen in een kooi onderwater naar de grote witte haaien kijken terwijl ze gevoerd worden. Deze attractie heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen, maar is niet geheel onomstreden. U kunt ook een boottoht maken naar Dyer Island, waar u vaak haaien in actie kunt zien om zeehonden te vangen. Op het eiland leven ook pinguïns en veel zeevogels.

U kunt Gansbaai bereiken van uit Kaapstad (180km) of Hermanus (53km).

Shark diving
Duiken tussen de haaien spreekt tot de verbeelding. Bij Gansbaai komen verschillende haaisoorten voor, waaronder de gevaarlijke Tijgerhaai en de Grote Witte Haai. Vooral “Shark Alley” – bij Dyer eiland, 25 minuten varen uit de kust van Gansbaai – is een geliefde duikspot. Een aantal duikorganisaties vertrekken dagelijks vanuit Kleinbaai – 7km oostelijk van Gansbaai – om hier te duiken. De trips moeten vooraf worden geboekt en duren de hele dag, lunch is inbegrepen.

De duik vindt plaats in een kooi, u krijgt een reddingsvest aan en snorkelt dicht onder het wateroppervlak op veilige afstand van de haaien. Duikinstructeurs houden nauwlettend toezicht.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Gansbaai aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan