De Hoop Nature Reserve

De Hoop Nature Reserve2017-07-20T00:37:41+01:00

De Hoop Nature Reserve (Overberg) is een rustig natuurpark, dat zich 50km langs de Indische Oceaan kust en ca. 10km landinwaarts uitstrekt. Het park bestaat uit twee delen, het wetlands gedeelte in het westen – dat vooral voor wandelaars is bestemd – en het drogere duinengebied in het oosten – dat vooral voor mountainbikers is bestemd. Sommige van deze duinen zijn wel 90 meter hoog. Aan de noordoostzijde grenst het park aan het stroomgebied van de imposante Breede Rivier.

De wetlands – gelegen langs De Hoop Vlei – is een broedgebied voor 12 van de 16 Zuid-Afrikaanse watervogelsoorten. Er komen in het park meer dan 250 vogelsoorten voor. Er leeft een zeer zeldzame kolonie Kaapse Aasgieren in het gebied, vogels die vrijwel nergens anders meer in de vrije natuur voorkomen. Daarnaast kunt u hier de bontebok, grijze reebok, elandantiloop, bergzebra, vaalribbok, klipspringer en bavianen zien.

De kust bestaat voor een groot deel uit een prachtig wit zandstrand, maar met name aan de westzijde van het park vindt u kalksteenkliffen die het water van de wetlands insluiten. Het nature reserve strekt zich nog 5km in zee uit, zodat het ook een beschermd gebied is voor dolfijnen en zuidkapers, die hier tussen juli en december in het ondiepe water kalven.

De Hoop Nature Reserve ligt op 50km van zowel Swellendam als Arniston (de laatste 10km over onverharde weg).

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in De Hoop Nature Reserve aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan