Zuid Kaap

Zuid Kaap2017-07-20T00:34:48+01:00

De Zuid Kaap is het gebied ten zuiden van het Kaapse Wijnland en de Kleine Karoo. Het bestaat uit drie bergketens – de Overberg, Langeberg en de Outeniqua bergen – en de kuststrook ten zuiden hiervan van Somerset-West tot en met het Tsitsikamma National Park.

In het westelijk deel van het gebied (tot aan Swellendam) lopen grofweg twee routes parallel aan de kust. Bij de kustroute volgt u vanuit Kaapstad eerst de N2 richting Somerset-West en volgt u vanaf daar de kust via Hermanus en Gansbaai naar Bredasdorp, van waaruit u het Agulhas National Park en het De Hoop Nature Reserve kunt bezoeken.

Bij de noordelijke route bezoekt u vanuit Kaapstad eerst de het Kaapse Wijnland en vervolgt u uw route via de R400 (vanaf Worchester) of de N2 naar Swellendam. Deze noordelijke route is veel sneller maar minder mooi.

Vanaf Swellendam kunt u de N2 volgen via Mossel Bay naar George (snelste maar wat saaie route). Het alternatief is langs de zuidrand van de Klein Karoo te rijden via Barrydale, Calitzdorp en Oudtshoorn naar George. Op deze route komt u langs een aantal interessante historische plaatsjes, maar dan rijdt u deels door de woestijn (Karoo) en u moet een paar bergpassen over steken.

Vanaf George kunt u de kustweg (N2) volgen langs Wilderness, Knysna, Plettenberg Bay en Tsitsikamma NP naar St. Francis Bay in de Eastern Cape. Het alternatief is de route via Baviaanskloof (R62) en Uniondale.

De kustroute tussen Mossel Bay en St. Francis Bay wordt de Tuinroute (Garden Route) genoemd. Veel klanten kiezen ervoor om de Zuid Kaap te doorkruisen in één richting (bijv. KaapstadPort Elizabeth), waarbij u rekening moet houden met een extra “oneway” toeslag voor uw huurauto. Het alternatief is om te beginnen en eindigen in Kaapstad en bijvoorbeeld heen de zuidelijke route en terug de noordelijke route te volgen.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij de Zuid Kaap aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan