George2017-07-19T23:44:06+01:00

George is de grootste stad langs de Tuinroute – het vormt de toegangspoort (luchthaven) en het regionale centrum van de streek. George ligt in een vruchtbare dal (niet aan zee) van de met regenwoud begroeide Outeniqua bergen. George – gesticht in 1811 – heeft een modern rechtlijnig stratenplan met her en der een wat ouder huis. Belangrijkste attractie in het plaatsje is het Drostdy Museum – een museum dat is gewijd aan de houtindustrie en andere nijverheid van de streek.

Aan de rand van George ligt het prestigieuze Fancourt Hotel & Country Club – een kuuroord met een mooie 27-holes golfbaan. Er rijdt een stoomtrein tussen Knysna en George, die erg populair is bij toeristen (Outeniqua Choo-Tjoe). Vanuit George kunt u over de prachtige Outeniqua Pass naar Oudtshoorn rijden (70km), dat in de Klein Karoo ligt.

Outeniqua Nature Reserve
Het bergachtige Outeniqua Nature Reserve staat bekend om z’n inheemse bomen – er groeien meer dan 125 soorten. In de streek is in de 19e en 20e eeuw veel bosbouw bedreven, daarbij is 80% van het regenwoud omgekapt. Op een gegeven moment realiseerde men zich dat men het resterende moest gaan beschermen om deze prachtige flora en de daarmee samenhangende fauna in stand te houden. Ondertussen zijn er op de omliggende bergen ook weer veel bossen aangeplant – met name met naaldbomen. In het Outeniqua Nature Reserve kunt u mooie wandelingen maken. Het is er schaduwrijk – wat in het warme klimaat hier erg aangenaam is – en u kunt genieten van prachtige vergezichten. Ook de geur van het regenwoud en de vogels zullen u inspireren.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en lodges die we in George aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan