Tuinroute

Tuinroute2017-07-19T23:42:40+01:00

De Tuinroute – oftewel Garden Route – bestaat grofweg uit het kustgebied tussen Mossel Bay en St. Francis Bay. Het is één van de mooiste kustroutes ter Wereld en een absoluut hoogtepunt van Zuid-Afrika.

De kustweg (N2) voert u door een adembenemend mooi gebied met steile bergen, regenwouden, diep uitgesleten rivieren, prachtige baaien, lange zandstranden, turkoois lagunes, messcherpe zeekliffen, reusachtige duinen en bizarre rotsformaties.

Het gebied bestaat uit een aaneenschakeling van Nationale Parken en Nature Reserves, welke u gemakkelijk vanuit de tussenliggende badplaatsjes kunt verkennen. U komt langs prachtige baaien, zoals Herold’s Bay, Victoria Bay en Buffalo Bay. U passeert indrukwekkende bergen met inheemse wouden, waaronder de Geelhoutboom, en ‘fynbos’.

Rondom George ligt het Outeniqua Nature Reserve – een sterk geplooid berglandschap met veel wilde bloemen (aug-nov), prachtige vergezichten en een gevarieerde fauna. Iets oostelijker maar bijna aangrenzend ligt het wonderschone Wilderness National Park, een wetlands park met reusachtige duinen, turkoois lagunes en een rijke vogelpopulatie.

Oostelijk maar aangrenzend vervolgt het Goukamma Nature Reserve, een duinengebied dat broedgebied is voor zeevogels met voor de kust dolfijnen en walvissen. Weer iets oostelijker ligt het Knysna National Lake Area, het hele gebied rond de Knysna Lagoon en het gelijknamige plaatsje is beschermd gebied.

Bij Plettenberg Bay – 35 km oostelijk van Knysna – liggen twee Nature Reserves: Robberg Nature Reserve – een monoliet die ver uitsteekt in zee – en Keurbooms River Nature Reserve – een belangrijk wetlands gebied.

Dan meteen aan de oostzijde van Plettenberg Bay – bij The Crags – begint het 90km lange Tsitsikamma National Park, één van de mooiste kustparken ter Wereld. De bergen variëren hier in hoogte van 1000 tot 1700 meter. Alles bij elkaar een geweldige omgeving om te wandelen en te relaxen.

U vindt in het gebied enkele van de mooiste stranden van Zuid-Afrika, zoals bij Wilderness, Brenton-on-Sea, Keurbooms, Nature’s Valley, Robberg Beach en Lookout Beach bij Plettenberg Bay. Surfers vinden perfecte golven bij Mossel Bay, Groot Jongensfontein en Victoria Bay. Allerlei activiteiten zijn mogelijk, zoals golfen, paardrijden, duiken, snorkelen, abseilen, bungee jumpen, kajakken, vissen en waterskiën.

U kunt verblijven in aangename badplaatsjes langs de route. Mossel Bay is een badplaatsje bekend om z’n seafood. George vormt de toegangspoort tot het gebied – hier ligt de regionale luchthaven. Wilderness heeft meerdere stranden, het ligt ingeklemd tussen duinen, inheemse bossen en lagunes. Het chiquere Plettenberg Bay is ondertussen erg in trek bij 2e huis bezitters. U kunt er goed zeehonden en dolfijnen zien en in september zelfs walvissen. Knysna ligt aan – en deels in – een grote baai met een zeer nauwe doorgang naar zee (Knysna Heads). Het plaatsje staat bekend om z’n heerlijke oesters.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we aan de Tuinroute aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan