Knysna2017-07-19T23:45:48+01:00

Knysna – de parel van de Western Cape – ligt aan een 17km lange lagune die zich uitstrekt vanaf een nauwe doorgang bij zee (Knysna Heads) tot diep inlands omgeven door het Knysna Forest. Het regenwoud om Knysna heen is een beschermd gebied – het is het oudste oerbos van Zuid-Afrika. Aan de westkant van de lagune ligt een uniek vogelreservaat – Featherbed Nature Reserve – dat de UNESCO status heeft van Werelderfgoed. Er zijn tal van wandelpaden door het reservaat – u kunt het per boot vanuit Knysna bereiken.

Knysna was de gevaarlijkste haven van het Britse rijk. Alleen de beste stuurlui konden met een zeilschip tussen de steile kliffen doorvaren naar de lagune. Deze doorgang staat bekend als de Knysna Heads en biedt een prachtig zicht op de oceaan. Er is een restaurant met terras, van waaruit het boeiend is om te kijken hoe de zee op de rotsen beukt en zeiljachten de doorgang trotseren.

In de lagune van Knysna liggen twee eilanden met vakantiehuizen erop – Leisure Island (aan de oostzijde van de baai) en Thesen’s Island bij het centrum van Knysna. Enkele jaren terug is hier bij de Wharf een heel nieuw uitgaanscentrum ontstaan, met cafés, restaurants, terrassen en de Knysna Oyster. Knysna is immers wereldberoemd om haar smaakvolle oesters.

Knysna heeft geen natuurlijk zandstrand, alhoewel er ondertussen bij het ressortcomplex Knysna Quays een kunstmatig zandstrand is aangelegd. U kunt echter wel op tal van plaatsen in de lagune zwemmen. In het centrum van Knysna vindt u veel boetieks, curiosa winkeltjes, galeries en historische gebouwen. Bij Knysna kunnen tal van activiteiten worden gedaan, zoals mountainbiken, kajakken, abseilen, raften en duiken – en dat alles in een prachtige omgeving.

In het regenwoud om Knysna heen kunnen prachtige wandeltochten worden gemaakt. Er groeien bijzondere bomen, zoals ijzer-, geelhout- en outeniquebomen. De geelhoutbomen zijn behangen met een vegetatie en worden daarom vaak ‘oudemannenbaard’ genoemd. Samen met wilderige varens zorgen ze voor een sprookjesachtige sfeer. Behalve oude bomen en exotische planten en bloemen ziet u hier ook de mooiste tropische vogels en een variatie aan wildlife. In deze oerbossen leven nog wilde olifanten, ze stammen af van de oorspronkelijke Kaapse olifantenpopulatie die 100 jaar geleden nagenoeg helemaal was uitgeroeid.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en lodges die we in Knysna aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan