Plettenberg Bay

Plettenberg Bay2017-07-19T23:57:43+01:00

Plettenberg Bay werd door de Portugese ontdekkingsreizigers Babia Formosa genoemd (mooie baai). U zult zien dat ze daar gelijk in hadden, het turkoois zeewater en de langgerekte witte zandstranden hebben veel rijke Zuid-Afrikanen aangetrokken voor een 2e huis.

Het plaatsje Plettenberg Bay – of zoals de lokalen zeggen ‘Plett’ – ligt boven op een zandstenen heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de baai en de monding van de Keurbooms- en Bietourivier. Vanuit elke hoek ziet u het prominent aan de baai gelegen ressortcomplex – Beacon Isle. Langs het strand maar ook in het plaatsje zelf vindt u tal van cafés en restaurants.

Plettenberg Bay ligt aan de Tuinroute, op 520 km van Kaapstad.

Robberg Nature & Marine Reserve
Ten zuiden van het plaatsje ligt het Robberg Nature & Marine Reserve. Het natuurpark bestaat uit een smal maar 4km lang schiereiland dat zich ver uitstrekt in de Indische Oceaan. Het schiereiland is een enorme monoliet van ongeveer 150 meter hoog – met langs de omtrek steile zeekliffen, diepe kloven en beschutte baaitjes. Er zijn volop zeehonden en dolfijnen te zien en in het voorjaar (sep-nov) ook walvissen. In het park zijn tal van korte maar soms steile wandelroutes uitgezet.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en lodges die we in Plettenberg Bay aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan