×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Kamer van Milkwood Manor on Sea

Kamer van Milkwood Manor on Sea | Plettenberg Bay

Milkwood Manor on Sea

Milkwood Manor on Sea | Plettenberg Bay

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay | Plettenberg Bay

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay werd door de Portugese ontdekkingsreizigers Babia Formosa genoemd (mooie baai). U zult zien dat ze daar gelijk in hadden, het turkoois zeewater en de langgerekte witte zandstranden hebben veel rijke Zuid-Afrikanen aangetrokken voor een 2e huis.

Het plaatsje Plettenberg Bay – of zoals de lokalen zeggen ‘Plett’ – ligt boven op een zandstenen heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de baai en de monding van de Keurbooms- en Bietourivier. Vanuit elke hoek ziet u het prominent aan de baai gelegen ressortcomplex – Beacon Isle. Langs het strand maar ook in het plaatsje zelf vindt u tal van cafés en restaurants.

Plettenberg Bay ligt aan de Tuinroute, op 520 km van Kaapstad.

Robberg Nature & Marine Reserve

Ten zuiden van het plaatsje ligt het Robberg Nature & Marine Reserve. Het natuurpark bestaat uit een smal maar 4km lang schiereiland dat zich ver uitstrekt in de Indische Oceaan. Het schiereiland is een enorme monoliet van ongeveer 150 meter hoog – met langs de omtrek steile zeekliffen, diepe kloven en beschutte baaitjes. Er zijn volop zeehonden en dolfijnen te zien en in het voorjaar (sep-nov) ook walvissen. In het park zijn tal van korte maar soms steile wandelroutes uitgezet.