Wilderness2017-07-20T00:05:15+01:00

Wilderness is één van de aangenaamste dorpjes langs de Tuinroute. Het ligt ingeklemd tussen de bergen, duinen en meren. Vanaf Wilderness strekt zich een 28km lang duingebied uit langs de kust. De Duinen zijn behoorlijk hoog (tot 100 meter) en aan zee lopen ze steil naar beneden. Met lange trappen kunt u vanaf de duinen het prachtig langgerekte strand bereiken. Vanwege de sterke stroming wordt zwemmen voor kinderen hier afgeraden.

Tussen de duinen en de daar achter liggende Outeniqua bergen bevindt zich een wetlands gebied van meren en lagunes. In dit beschermde en prachtig mooie gebied – het Wilderness National Park – leven maar liefst 79 soorten watervogels, alsmede allerlei amfibieën, vissen, reeën, bokken en kleine roofdieren. Met name de ijsvogel heeft hier zijn domicilie. Er zijn tal van wandelpaden door het park aan gelegd – soms over vlonders. Hierdoor kunt u de waterplanten en prachtige bloemen langs de oevers optimaal zien. Een andere manier om het park te verkennen is per kano.

Door het park kronkelt de Touwsrivier, waarlangs u rustige plekjes zult vinden om te hengelen naar zalm, kabeljauw of een witte stompneus. De meren en lagunes westelijk van de Touwsrivier zijn door een natuurlijk kanaal (de Serpentine) met elkaar verbonden.

De oostkant van het park grenst aan het even mooie Goukamma Nature Reserve. Hier ligt het kleine badplaatsje Buffels Bay met z’n prachtige zandstrand.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en lodges die we in Wilderness aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan