Klein Karoo

Klein Karoo2017-07-19T23:33:48+01:00

De Karoo – de halfwoestijn in het oosten van de Western Cape – beslaat ongeveer éénderde deel van heel Zuid-Afrika en wordt vaak ingedeeld in de Klein Karoo en de Groot Karoo. De Klein Karoo is iets minder droog dan de noordoostelijk hiervan gelegen Groot Karoo. De Groot en Klein Karoo worden grofweg gescheiden door de Swartberg bergketen. De Klein Karoo ligt tussen de bergketens Outenique, Langeberg en Swartberg. Aan de westkant wordt de Klein Karoo begrenst door het Kaapse Wijnland. “Karoo” is de aanduiding voor dit gebied van de inheemse bevolking – de Khonia, het betekend: ‘het land van de grote dorst’.

Klein Karoo is een kleurrijk gebied met hoge kliffen, diepe kloven, rivieren met kristalhelder water, inheemse flora en majestueuze bergen. Lange tijd was de Klein Karoo een ontoegankelijk en droog gebied. In de 19e eeuw werden tal van wegen en passen aangelegd door de bergen in het gebied, waardoor het werd ontsloten.

Klein Karoo is – mits geïrrigeerd – een erg vruchtbaar gebied, er groeien verschillende soorten fruit, noten en tabak. Aan de zuidwestzijde van de Klein Karoo kunt u de langste wijnroute ter Wereld volgen – de Route 62. U komt hier langs kleine maar interessante plaatsje, als Montagu, Barrydale en Calitzdorp. Uiteindelijk arriveert u in Oudtshoorn – het regionale centrum van de Klein Karoo.

Oudtshoorn is de struisvogel “capital of the World”. Vanuit Oudtshoorn kunt u de Swartberg Pass verkennen (ten noorden van Oudtshoorn). Oudtshoorn ligt 70km noordelijk van George en de Tuinroute (over de prachtige Montagu Pass), maar u kunt ook – indien u een 4wd-voertuig heeft – de Route 332 oostwaarts vervolgen door de Baviaanskloof naar St. Francis Bay.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in de Klein Karoo aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan