Hermanus2017-07-20T00:40:55+01:00

Hermanus – 122km van Kaapstad – is een populaire plek om walsvissen te gaan kijken. Tussen juni en november komen grote groepen zuidkapers vanuit Antartica naar de beschutte Walker Bay om te kalven. U kunt de walvissen vaak al op tientallen meters uit de kust zien. Beste tijd van het jaar is september en oktober, wanneer de walvissen voor de kust dagelijks hun capriolen uithalen. In september wordt het Hermanus Whale Festifal gehouden (www.whalefestival.co.za).

Hermanus wordt omsloten door steile – met fijnbos begroeide – bergen. Het centrum van Hermanus ligt 2km oostelijk van de nieuwe haven. Bij de oude haven – in het centrum – vindt u het Old Harbour Museum, dat ingaat op de walsvis historie van het plaatsje. Walvissen kijken doet u het beste vanaf het Cliff Path Walking Trail, dat u vanuit het centrum tot aan Grotto Beach kunt volgen (1½ uur lopen – of met de auto stoppen bij de verschillende uitkijkpunten).

De voorname hotels in het centrum stammen uit een tijd dat Hermanus een chique badplaats was. Tegenwoordig wordt het plaatsje veel bezocht door dagjesmensen uit Kaapstad, met name in de weekenden in het walvissenseizoen kan het er dan erg druk zijn. Aan de oostzijde van het plaatsje ligt een mooi strand, dat dan een aangename afwisseling biedt.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Hermanus aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan