Noordwesten van Namibië

//Noordwesten van Namibië
Noordwesten van Namibië2017-07-17T10:19:34+01:00

Het noordwesten van Namibië is een bijzonder gebied. De bekendste plaatsen aan de kust in het noordwesten zijn Swakopmund en Walvisbaai. Met name in Swakopmund vindt u veel Duitse invloeden, maar het heeft ook een aangenaam strand en u kunt vanuit hier interessante excursies maken in de woestijn. Walvisbaai heeft een drukke haven en was lange tijd een Zuid-Afrikaanse enclave omringd door Namibië.

Ten noorden van Swakopmund begint de Skeleton Coast. U kunt hier met uw 4WD auto over het strand rijden naar Henties Bay en Cape Cross rijden, waar u duizenden zeehonden op het starnd ziet liggen. Iets noordelijker begint het Skeleton Coast Park, dat vooral bekend is om de vele spookachtige scheepswrakken die hier liggen. In dit dorre kustgebied – ook in het binnenland – is het voor mens en dier al eeuwig en altijd een overlevingsstrijd om drinkwater en voedsel. Alleen in de beddingen van de meestal droge rivieren stroomt het water diep ondergronds. De oevers dragen soms sporen van vegetatie waar vooral kuddes dieren op afkomen, zoals gemsbokken, springbokken en kudu. Maar ook de woestijnolifant en woestijnneushoorns trekken in dit deel van Namibië rond. In alle gevallen hebben de dieren zich op bijzondere wijze aan de droge omstandigheden aangepast.

Excursies in Damaraland zijn vaak een zoektocht naar deze olifanten en/of neushoorns. Maar er zijn ook geologische en historische attracties, zoals de eeuwenoude rotstekeningen bij Twijfelfontein en de magnifieke Vingerklip. Nog noordelijker ligt het land van de Himba, het Kaokoland. Het is een meer dan een bijzondere belevenis om deze mensen – met hun met rode klei ingesmeerde lichamen – te bezoeken.

De grootste toeristenattractie in het noordwesten van Namibië is ongetwijfeld het Etosha National Park. Dit is – samen met het Serengeti, Chobe en het Krugerpark – één van de belangrijkste natuurparken van Afrika. Van deze klassiekers is het het droogste natuurgebied, wat betekend dat u het vele wild hier zeer gemakkelijk kunt spotten. Er zijn zoutpannen en waterpoelen waar enorme kuddes wilde dieren samenkomen. Goede kans dat u hier een “kill” ziet, uitgevoerd door leeuwen of luipaarden. Dit is Afrika op en top !!..

Het noordwesten van Namibië bestaat uit:

Wat klanten zeggen (t100)

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan