×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Damaraland, Camp Kipwe

Camp Kipwe | Vakantie Namibië

Himba moeder en dochter

Himba moeder en dochter | Vakantie Namibië

met een 4WD door Damaraland

4WD door Damaraland | Vakantie Namibië

Damaraland

Damaraland ligt in het noordwesten van Namibië. Het gebied is droog en dunbevolkt, het ligt direct achter de Skeleton Coast en ten noorden van de hoofdweg naar Swakopmund en ten zuiden van Kaokoland. Ofschoon Damaraland eigenlijk een steenwoestijn is, wordt het door veel mensen als het mooiste deel van Namibië gezien. U vindt hier naast een schitterend ongerepte natuur ook veel wild, zoals oryxen, springbokken, jakhalzen, struisvogels, zeldzame zwarte neushoorns en woestijnolifanten. Het landschap is zeer indrukwekkend met haar diepe, vaak droge rivierbeddingen, kopjes, rotspartijen, uitgestrekte vlakten en interessante flora. Maar u vindt er ook oeroude rotstekeningen en geologische rotsformaties als Organ Pipes en Burnt Mountain.

Damaraland dankt haar naam aan de Damara bevolking, ook wel aangeduid als Bergdamara. De Damara is van oorsprong een Khoi Khoi-stam, waarschijnlijk afkomstig uit West Afrika. Hun taal is aan de Khoi-taal verwant, maar de huidskleur van de Damara is donkerder dan van de Nama of andere kleurlinggroepen. Aangenomen wordt dat de Damara al in het gebied woonden voordat de Herero in de 18e eeuw en de Nama in de 19e eeuw arriveerden. Tegenwoordig wonen er nog zo’n 100.000 Damara in Damaraland.

In Damaraland wonen ook Herero en Himba (waarvan de meeste in het meer noordelijk gelegen Kaokoland wonen). De Herero hebben zich verspreid over heel noordelijk Namibië en u ziet hen ook veel in de grote steden, zoals Windhoek en Swakopmund. Herero-vrouwen kleden zich vaak in kleurrijke, opvallende (en warme) Victoriaanse jurken met grote hoeden.Het zuidelijk deel van Damaraland is een fascinerend hoogland gebied met heuvels en bergen, rotsformaties, droge beddingen, acaciabomen en blauwe luchten. Diverse bergtoppen domineren het landschap, zoals de Spitzkoppe in het zuiden, nabij de B2 (1784 meter) en de Brandberg bij Uis (2.573 meter). De belangrijkste attractie in deze regio is Twijfelfontein, een vallei waarin op talloze oeroude rotstekeningen zijn gevonden. De bron in de vallei stond even vaak droog als vol water - voor bewoners was het altijd twijfelachtig of er water aanwezig zou zijn.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is wereldberoemd dankzij de vele prachtige rotstekeningen die op de rode zandsteen zijn gemaakt. Veel van deze tekeningen zijn vele duizenden jaren oud en stellen vaak dieren voor waarvan sommige soorten niet meer in dit gebied leven. De meest recente schilderingen zijn waarschijnlijk in de 19e eeuw door bosjesmannen gemaakt.

Organ Pipes

De Organ Pipes zijn bijzonder gevormde basaltblokken in de buurt van de Burnt Mountain. Deze berg is 120 miljoen jaar geleden overspoeld door vulkanisch magma, waarbij de hele berg is verkoold. Er is nog steeds geen begroeiing mogelijk.

Brandberg

Een andere bijzondere berg is de Brandberg, het hoogste bergmassief van Namibië. Het is mogelijk om deze te beklimmen. Op de berg vindt u in kloven, nissen en grotten meer dan 43.000 rotstekeningen, waaronder de bekende White Lady.

Petrified Forest

Het Petrified Forest (Versteend Woud) bestaat uit een verzameling versteende bomen van ongeveer 300 miljoen jaar oud. De bomen zijn waarschijnlijk aangespoeld, en zo goed geconserveerd dat het moeilijk is ze van echte bomen te onderscheiden.

Het noordelijke deel van Damaraland wordt gekenmerkt door uitgestrekte hoogland vlaktes met her en der begroeiing. De overheid heeft hier een aantal grote concessies afgegeven waar privélodges zijn gevestigd, die de verplichting hebben een goede balans in te brengen tussen toerisme en de zorg voor de lokale bevolking. Eén van de belangrijkste activiteiten vanuit deze lodges betreft de zoektocht naar kuddes woestijnolifanten. De olifanten trekken door de hele regio heen, speurend naar water.

Woestijnolifanten

In Damaraland heeft u goede kans om woestijnolifanten te zien rondtrekken. Woenstijnolifanten hebben zich aangepast aan de hele speciale leefomstandigheden in dit deel van Namibië. Olifanten houden van bomen met groen blad en (veel) water - gemiddeld zo’n 100 tot 200 liter per dag. Overal in Afrika leven olifanten daarom op plaatsen met voldoende drinkwater. Maar in Damaraland is is er nauwelijks water en groenblad aan de bomen. De woestijnolifanten moeten hun voedsel daarom over lange afstanden bij elkaar zien te schrapen. De dieren leggen gemakkelijk 70 kilometer per dag af en zijn gewend geraakt aan een veel lagere waterbehoefte. Zij drinken dagelijks slechts 25 tot 50 liter en kunnen zelfs een aantal dagen zonder water. En gek genoeg gaan ze ook extra voorzichtig om met de schaarse begroeiing.

 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
Vanaf € 828

per persoon

Uitbreiding Twijfelfontein - 3 dagen

Namibië nog niet zat? Bereid uw reis uit met deze 3 dagen waarin u onder andere een bezoekt brengt aan Damaraland.

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.790

per persoon

Verover Namibie per vliegtuig

Deze 13 dagen durende reis is ideaal voor de reiziger met minder tijd of die geen zin heeft om zelf te rijden. Ontdek de bekendste bezienswaardigheden...

Lees meerOfferte aanvragen

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.225

per persoon

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

18-daagse rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een route die verrassende en veelzijdig is.

Lees meerOfferte aanvragen

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.165

per persoon

Alle facetten van Namibië

Door ons samengestelde reis van 21 dagen die u op eigen houtje kan ontdekken per 4x4 huurauto die zorgt voor comfort en veiligheid.

Lees meerOfferte aanvragen

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
Vanaf € 1.011

per persoon

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Beleef het leven in de natuur tijdens deze 19-daagse rondreis in Namibië. Slaap onder de sterrenhemel om één te worden met de natuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië
Prijs op aanvraag

per persoon

Stijlvol Namibië

Reizigers met weinig tijd die toch veel willen zien kunnen kiezen voor deze 8- of 10-daagse reis door Namibië. U brengt onder andere een bezoekje aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.044

per persoon

De rode loper voor natuurliefhebbers

Ontdek Okonjima, Etosha National Park, Huab, NamibRand en GocheGans tijdens deze reis van 16 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Eagles Nest Lodge | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.006

per persoon

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoogtepunten die u zeker gaat zien gedurende deze 14-daagse reis: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Swakopmund.

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang Namibië | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.093

per persoon

Familieplezier in Namibië

Deze 14-daagse reis is zeer geschikt voor groot en klein. Families kunnen genieten van het spotten van wilde dieren en de vrijheid die gegeven wordt...

Lees meerOfferte aanvragen

Zeebras in Etosha | Rondreizen Namibië
Vanaf € 1.766

per persoon

Namibia on a Budget

Deze 17-daagse rondreis is voor de reizigers die opzoek zijn naar een budget reis. Het combineert bijna alle hoogtepunten van Namibië.

Lees meerOfferte aanvragen

Windhoek, Namibië

Het ruwe noordwesten

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund, Namibië

Kennismaking met Namibië

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha NP

Namibia Adventure

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha National Park

Southern Circle

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund

Klassiek Namibië

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en...

Lees meerOfferte aanvragen

Namibië's Diamant

Namibië's Diamant

Deze exclusieve tour biedt het hoogste comfort in Namibië en laat u kennis maken met dit fascinerende land. Geniet van verfijnde luxe in het midden...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.