×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Windhoek

Windhoek | Vakantie Namibië

Centrale Plateau

De streek rondom Windhoek wordt het Centrale Plateau genoemd. Een benaming die zowel refereert aan de hoogvlakte en aan de centrale geografische ligging in Namibië. Windhoek vormt daarnaast ook het economisch, financieel en politiek centrum van het land.

Het Centrale Plateau wordt grotendeels gevormd door een hoogvlakte met enkele bergen en kloven, graslanden en savanne waar boerenbedrijven met vee, maar ook jachtboerderijen, de belangrijkste activiteit vormen. Het is in deze streek meestal een paar graden koeler; de winteravonden kunnen zelfs koud zijn.

Het gebied bestrijkt voor een groot deel de provincie Khomas, de kleinste maar meest dichtbevolkte regio van Namibië. Op ruim 36.000 km2 woont een populatie van 260.000 inwoners. De belangrijkste talen die hier gesproken worden zijn Engels, Afrikaans en Oshiwambo.

Het Centrale Plateau wordt niet eenduidig begrenst. Alhoewel de Erongo bergen (ten noorden van de B2 tussen Okahanja en Swakopmund) geografisch ook onderdeel uitmaken van het Centrale Plateau, hebben we het ingedeeld bij het Noordwesten. We rekenen het heuvelgebied rondom Windhoek en de provincie Khomas tot aan Okahandja (in het noorden) en de Gamsberg- en KupferPass (in het westen) tot het Centrale Plateau, alsmede de savanne ten oosten van Windhoek tot aan de grens met Botswana tot het Centrale Plateau.

Rondom Windhoek - vooral aan de oostzijde - hebben diverse guest-farms hun deuren geopend met ondermeer wandelsafari’s en jeepsafari’s als specialiteit. Aan de westzijde van Windhoek strekt het hoogland met graslanden zich uit, en kronkelt via een aantal mooie passen met vergezichten (C26, Kupferpass) naar de Namib.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.