Gamsberg Pass

Gamsberg Pass2017-07-12T21:02:42+01:00

De 2347 meter hoge Gamsberg Pass ligt halverwege tussen Windhoek en Walvis Bay. Het woord Gams komt uit het Nama en betekent ‘dicht’, verwijzende naar het feit dat de berg het uitzicht verspert. Het gebergte rond de Gamsberg Pass vormt de scheiding tussen de Khomas hoogvlakte (onderdeel van het Centrale Plateau van Namibië) van de lager gelegen Namib woestijn. De Pass ligt zo’n 120km ten westen van Windhoek.

Het gebergte rond de Gamsberg Pass steekt zo’n 450 boven de Khomas hoogvlakte uit, terwijl de drop-off aan de westzijde naar de Namib woestijn zo’n 11oo meter bedraagt. De pas wordt ook wel “de Tuinroute” van Namibië genoemd, maar verwacht geen bloemen of ander overvloedig groen.

De Gamsberg is de hoogste en mooiste berg van het gebergte, de pas ligt op de top op een hoogte van 2.347 meter, waarvandaan u een geweldig uitzicht heeft over de omliggende woestijnachtige streek en de Hakos Mountains in het noorden.

Na de Gamsberg Pass vervolgt de C26 z’n route over de Kuiseb Pass richting Walvisbaai.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan