×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Khomas Regio (Windhoek)

De Khomas Regio vormt het economische, financiële en politieke centrum van Namibië. In het dunbevolkte Namibië is Khomas één van de dichtstbevolkte regio’s. Hier ligt de hoofdstad Windhoek, maar ook het Internationale vliegveld - dat 40 kilometer oostwaarts van de hoofdstad ligt. De naam Khomas komt van het berggebied Khomas Hochland. Windhoek wordt omringd door bergen: de Khomas hoogvlakte, het Eros gebergte en het Auas gebergte.

Westwaarts

Vanuit Windhoek leiden drie wegen westwaarts naar Swakopmund. De snelste route is via de geasfalteerde snelweg B2 (te bereiken via de 80km noordelijker gelegen stad Okahandja), terwijl zuidelijk van de B2 zich twee gravelroutes uitstrekken, de C 28 en C26. Beide routes nemen natuurlijk veel meer tijd in beslag, maar landschappelijk hebben ze veel meer te bieden dan de snelle B2.

De C26 en C28 voeren dwars over het Khomas plateau door het gebergte heen richting de Namib Desert. Soms ziet u kilometerslang grasland aan u voorbijtrekken, dan weer kruipt de weg door een kloof en kunt u genieten van spectaculaire vergezichten en de typische woestijnkleuren. Het golvende heuvelachtige landschap met lage begroeiïng wordt afgewisseld door acaciabomen en vlaktes. De contouren van de farms zijn te zien aan het afgerasterde land. Het verkeer op deze wegen rustig, zo nu en dan passeert een auto, een man te paard of een ezelskar.

De C28 is van beide gravelroutes de snelste richting Swakopmund. De weg is overwegend breed en goed te berijden met een normale auto. Bij tijd en wijle moet u een zeer scherpe afdaling maken, zoals bij de Bosua Pass - halverwege Windhoek en Swakopmund. Ook in de Khomas Hochland bergen, zo’n 20 kilometer voorbij Daan Viljoen, ligt een pas die enige stuurmanskunst vereist. Maar het hoogteverschil levert fraaie panorama’s op.

De route over de C26 brengt u langs golvende graslanden en rotsen over de Kupferbergpas. U kunt via deze weg naar de Namib Desert rijden of richting Walvis Bay & Swakopmund gaan. Richting Walvis Bay komt u over de Gamsberg. De Gamsbergpas wordt wel eens de "Tuinroute van Namibië" genoemd. Die kwalificatie moet u wel lezen in het licht van het woestijnlandschap: verwacht geen bloemen of ander overvloedig groen. Het wordt pas echt fraai nabij de hoogste top van 2.347 meter. De Gamsberg heeft een platte top. Het woord Gams komt uit het Nama en betekent ’einde’ of ’dicht’. Op de top van de pas heeft u een mooi uitzicht over de omliggende streek.

Noordwaarts

Vanuit Windhoek leidt de hoofdweg B1 door een overwegend vlakke vallei noordwaarts richting Okahandja (71 km van Windhoek), waar de wegen naar het noorden (naar Etosha NP) en het westen (naar Swakupmund) zich splitsen. Het rustige stadje is hard op weg om als nieuwe woonplaats te dienen voor veel Windhoekers, die wat meer rust verkiezen. De weg tussen Windhoek en Okahandja begint daarom tekenen van filevorming te vertonen tijdens spitsuren. De hoofdweg is voor een deel 4-baans, maar wordt ruim voor Okahandja versmald tot een 2-baansweg. Het gebied tussen Windhoek en Okahandja bestaat vooral uit boerderijen en kleine dorpjes van de Herero’s.

Okahandja is tegenwoordig een modern stadje met 22.500 inwoners. De Herero’s - één van de bevolkingsgroepen in Namibië - hebben een speciale band met Okahandja, omdat een aantal vroegere leiders van hun hier begraven zijn. In 1843 werd hier met hulp van de Rhenish Missionary een missiepost gesticht, die in 1850 werd uitgebreid met een kerk. De kerk werd in 1870 herbouwd en het Duitse koloniale bestuur heeft tal van andere gebouwen nagelaten. Het stadje heeft zelfs geen museum, al zijn er voorbereidingen voor een legermuseum. Voor de toeristen zijn er wel twee souvenirmarktjes die veel bezoekers trekken. In het stadje zijn diverse restaurants, winkels en enkele benzinestations. Iets ten noorden van de stad ligt een struisvogel- en krokodillenfarm, waar begeleide rondleidingen worden aangeboden. In Okahandja komen twee rivieren - de Okakango en de Okamita (die een groot deel van het jaar droog staan) - samen, om het begin van de Okahandja Rivier te vormen. Nabij het plaatje liggen twee stuwmeren en 50 km westelijk liggen de warmwaterbronnen van Gross Barmen.

Oostwaarts

Vanaf de hoofdstad Windhoek kunt u over Trans Kalahari Highway - de verharde hoofdweg B6 richting Gobabis (200 km) en de grensovergang met Botswana (315 km) - rijden. Zodra u de stad uitrijdt en de buitenwijken achter u hebt gelaten rijdt u door een heuvelachtig gebied naar het oosten. Na ongeveer 20 km komt u bij een politiepost met roadblock aan. Het is de bedoeling dat u hier stopt, maar u hoeft niet uit te stappen. Nog eens 25 km verderop ligt de internationale luchthaven van Windhoek - Hosea Kutako International Airport. Deze nieuwe moderne luchthaven trekt steeds meer bedrijvigheid aan, waardoor industriegebieden en woonwijken zijn aangelegt.

De weg voert daarna door het noordelijk deel van de Kalahari - een vrij vlak gebied met redelijk wat droge begroeiing, de regio is daarmee iets minder woestijnachtig als elders in het land. Grote delen van de route zijn kaarsrecht en loopt parallel aan een tak van de TransNamib Railway, de Duitse koloniale spoorlijn.

Zuidwaarts

De regio ten zuiden van Windhoek wordt doorsneden door de hoofdweg B1 en wordt gekenmerkt door grassavanne die zich uitstrekt over plateau’s en her en der doorsneden wordt door kleine dalen. Dit gebied is dunbevolkt of onbevolkt. Een groot deel van de B1 verloopt parallel aan de TransNamib Railway, een spoorlijn die in de Duitse koloniale tijd is aangelegd. Het wegennet in Namibië kreeg vanwege de zeer lage bevolkingsdichtheid pas de laatste 30 jaar prioriteit. Maar nog steeds vindt u nauwelijks verkeer buiten de hoofdstad Windhoek.

Op 5 km ten zuiden van Windhoek ligt de Eros luchthaven, die gebruikt wordt voor binnenlands vliegverkeer. Eros was de oorspronkelijke luchthaven van Windhoek en werd vroeger ook voor Internationale vluchten gebruikt. Bij de luchthaven ligt een bedrijventerrein en woonwijk. Verder zuidwaarts langs de B1 liggen een aantal plaatsen, zoals Rehoboth (90 km). Aan de westzijde van de B1 strekt zich een vrij kaal en heuvelachtig binnenland uit tot aan het begin van de Naukluft gebergte. Aan de oostelijke zijde van de B1 strekt zich de Kalahari uit.

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
Vanaf € 828

per persoon

Uitbreiding Twijfelfontein - 3 dagen

Namibië nog niet zat? Bereid uw reis uit met deze 3 dagen waarin u onder andere een bezoekt brengt aan Damaraland.

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.790

per persoon

Verover Namibie per vliegtuig

Deze 13 dagen durende reis is ideaal voor de reiziger met minder tijd of die geen zin heeft om zelf te rijden. Ontdek de bekendste bezienswaardigheden...

Lees meerOfferte aanvragen

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.225

per persoon

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

18-daagse rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een route die verrassende en veelzijdig is.

Lees meerOfferte aanvragen

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.165

per persoon

Alle facetten van Namibië

Door ons samengestelde reis van 21 dagen die u op eigen houtje kan ontdekken per 4x4 huurauto die zorgt voor comfort en veiligheid.

Lees meerOfferte aanvragen

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
Vanaf € 1.011

per persoon

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Beleef het leven in de natuur tijdens deze 19-daagse rondreis in Namibië. Slaap onder de sterrenhemel om één te worden met de natuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië
Prijs op aanvraag

per persoon

Stijlvol Namibië

Reizigers met weinig tijd die toch veel willen zien kunnen kiezen voor deze 8- of 10-daagse reis door Namibië. U brengt onder andere een bezoekje aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.044

per persoon

De rode loper voor natuurliefhebbers

Ontdek Okonjima, Etosha National Park, Huab, NamibRand en GocheGans tijdens deze reis van 16 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Eagles Nest Lodge | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.006

per persoon

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoogtepunten die u zeker gaat zien gedurende deze 14-daagse reis: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Swakopmund.

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang Namibië | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.093

per persoon

Familieplezier in Namibië

Deze 14-daagse reis is zeer geschikt voor groot en klein. Families kunnen genieten van het spotten van wilde dieren en de vrijheid die gegeven wordt...

Lees meerOfferte aanvragen

Zeebras in Etosha | Rondreizen Namibië
Vanaf € 1.766

per persoon

Namibia on a Budget

Deze 17-daagse rondreis is voor de reizigers die opzoek zijn naar een budget reis. Het combineert bijna alle hoogtepunten van Namibië.

Lees meerOfferte aanvragen

Windhoek, Namibië

Het ruwe noordwesten

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund, Namibië

Kennismaking met Namibië

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha NP

Namibia Adventure

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha National Park

Southern Circle

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund

Klassiek Namibië

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en...

Lees meerOfferte aanvragen

Namibië's Diamant

Namibië's Diamant

Deze exclusieve tour biedt het hoogste comfort in Namibië en laat u kennis maken met dit fascinerende land. Geniet van verfijnde luxe in het midden...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.