omgeving Windhoek

omgeving Windhoek2017-07-12T21:22:13+01:00

De hoofdstad Windhoek ligt op het Centrale Plateau van Namibië, op een hoogte van zo’n 1650 meter. De omgeving is heuvelachtig en vrij dor. De eerste nederzetting werd gebouwd bij warmwaterbronnen. Later werd hier door de Duitse Koloniale machthebbers een fort gebouwd, vanwaaruit ze de Deutsche Südwest kolonie bestuurden. In het centrum van Windhoek doen veel gebouwen in de koloniale pastelkleurige architectuur nog denken aan deze periode. Ondertussen is Windhoek uitgegroeid tot een moderne stad met drukke straten, parken, winkelcentra en overheidsgebouwen.

Klein-Windhoek is een buitenwijk van Windhoek waar u veel fraaie architectuur ziet. De wijk ligt dicht tegen de stad aan en is de plek waar de warmwaterbronnen liggen, waar de stad zijn oorsprong aan ontleent. In Klein-windhoek liggen een groot aantal hotels en guesthouses. Ten westen van de stad liggen ondermeer de voormalige townships Katatura en Khomasdal.

De internationale luchthaven van Windhoek (Chief Hosea Kutako Airport) ligt 40km ten oosten van de stad. In de zuidelijke buitenwijken ligt de luchthaven Eros Airport, waarvandaan hoofdzakelijk binnenlandse vluchten vertrekken.

Buiten de stadsgrenzen liggen grote boerderijen, waarvan een aantal zich ondertussen ook richten op het toerisme. Er zijn guestfarms, safarilodges en boerderijen waar wilde roofdieren worden opgevangen. Ook liggen er enkele natuurgebieden, zoals bij de Avis stuwdam en het Daan Viljoen Nature Reserve babij de stad.

Bevolking
Windhoek is een multi-etnische stad met circa 300.000 inwoners. De met 4% per jaar groeiende bevolking bestaat uit 67% zwarten (verschillende Afrikaanse stammen), 17% kleurlingen (onder wie ook een kleine groep Aziaten) en 16% blanken (nazaten van Nederlandse kolonisten (Boeren), Duitsers en Britten).

Wat klanten zeggen (t100)

Taal
In Windhoek worden door de verschillende bevolkingsgroepen meerdere talen gesproken. Afrikaans, ontstaan uit het Nederlands, is de meest gehoorde taal. Daarnaast spreekt vrijwel iedereen Engels en onder een klein groep blanken ook Duits. Daarnaast worden ook verschillende Afrikaanse talen gesproken.

Economie
Windhoek is het economische centrum van Namibië. Er is een grote vleesverwerkende industrie en een grote brouwerij. Namibia Breweries brouwt er verschillende bieren, waaronder Windhoek. Dit bier wordt gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot.

Namibia Breweries
Namibia Breweries Limited (NBL) is – met meer dan 500 werknemers – één van de grootste bedrijven in Windhoek. De brouwerij brouwt bier volgens het Duitse Reinheitsgebot van 1516. Om aan het Reinheitsgebot te voldoen importeert de brouwerij hop uit Duitsland. De brouwer produceert een aantal populaire bieren, zoals:

  • Windhoek Lager (alcoholpercentage 4%)
  • Tafel (4%)
  • Hansa Pilsener (4,5%)
  • Urbock (7%)

Namibia Breweries werd in (1920) opgericht toen vier bierbrouwerijen (uit Windhoek, Swakopmund en Omaruru) gingen samenwerken onder naam The South West Breweries. Na de onafhankelijkheid van Namibië in 1990 werd de naam gewijzigd in Namibia Breweries. Sinds 2003 heeft de Nederlandse bierbrouwer Heineken een groot belang in de Namibische brouwerij. Er wordt behalve de genoemde biermerken ook Heineken en Becks gebrouwen.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan