×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Klein Windhoek

Windhoek is eigenlijk ontstaan uit Klein Windhoek dat tegenwoordig een buitenwijk is. Klein Windhoek ligt echter zeer dicht tegen het centrum aan. De plek stond bekend om warme bronnen. Bij de Nama’s stond de plek bekend als !Ai-!Gams en de Herero’s noemden het Otjomuise. Beide namen verwijzen naar de warme bronnen. De voortdurende aanwezigheid van water was aanleiding voor de Nama-groep van kaptein Jonker Afrikaner om er zich omstreeks 1840 te vestigen. Jonker Afrikaner bouwde er een kerk voor 500 mensen. Het gebouw werd ook gebruikt als school en missionarissen uit Duitsland begonnen er kort na 1840 met lesgeven.

U ziet in Klein-Windhoek fraaie architectuur - waarbij in de huizenbouw rekening is gehouden met het woestijnklimaat. Tijdens het apartheidsregiem tot 1990 was het alleen voor blanken mogelijk zich in Klein Windhoek te vestigen. Tegenwoordig staat het iedereen vrij zich hier te vestigen, alhoewel de hoge huizenprijzen voor een nieuwe segregatie zorgen.

Als u Klein-Windhoek vanuit het stadscentrum wilt bezoeken, kunt u vanuit Independence Street het beste een stukje noordwaarts rijden. U passeert de kruising met John Meinert Street en daarna de kruising met Bahnhof Street. Daarna volgen twee afslagen naar rechts die u niet neemt. Net na de ambassade van Zimbabwe gaat u rechts de Uhland Street in.

Door de Uhland Street te volgen steekt u de Robert Mugabeweg over, maakt een draai naar links en rijdt zo langzamerhand Klein Windhoek in. Rechts van u ziet een heuvel waarover de Hofmeyer Walk loopt. Deze wandeling brengt u in een klein uur naar de top van de heuvel en biedt een mooi uitzicht op de Klein Windhoek Vallei. De wandeling start in Uhland Street of in Sinclair Street.

Restaurants en cafés

  • Gourmet Inn, Jan Jonkerweg 195/hoek Centaurusstraat. Telefoon: 232 360. Populair restaurant met brede selectie inclusief verse vis en een vegetarische kaart
  • Gathemann’s Restaurant, in het Gathemann Gebouw, Independence Avenue 139. Telefoon: 223853.Gevestigd bovenin het gebouw met een mooi uitzicht. Duits getint met goede vleesgerechten. Reserveringen aanbevolen
  • Sardinia’s, Independence Avenue 39. Telefoon: 225600. Italiaans familierestaurant met goede pizza’s, pasta en andere Italiaanse lekkernijen. Reserveren aanbevolen. Gesloten op dinsdag Africa Restaurant. Telefoon 247 178. Gevestigd in het Alte Feste (museum), nabij de Christus Kirche. Op de kaart worden graag nieuwe combinaties uitgeprobeerd
  • Olive Guesthouse: 4-gangendiner op afspraak

Klein Windhoek rivier

De bedding van de Klein Windhoek rivier loopt door de buitenwijk Klein Windhoek. De rivier staat meestal droog, maar komt één of tweemaal per jaar plotseling tot leven na heftige regens. Het water uit de rivier wordt opgevangen in verschillende waterbekkens: de Avis dam en de Swakoppoortdam bij Okahandja.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.