Klein Windhoek2017-07-12T21:16:33+01:00

Windhoek is eigenlijk ontstaan uit Klein Windhoek dat tegenwoordig een buitenwijk is. Klein Windhoek ligt echter zeer dicht tegen het centrum aan. De plek stond bekend om warme bronnen. Bij de Nama’s stond de plek bekend als !Ai-!Gams en de Herero’s noemden het Otjomuise. Beide namen verwijzen naar de warme bronnen. De voortdurende aanwezigheid van water was aanleiding voor de Nama-groep van kaptein Jonker Afrikaner om er zich omstreeks 1840 te vestigen. Jonker Afrikaner bouwde er een kerk voor 500 mensen. Het gebouw werd ook gebruikt als school en missionarissen uit Duitsland begonnen er kort na 1840 met lesgeven.

U ziet in Klein-Windhoek fraaie architectuur – waarbij in de huizenbouw rekening is gehouden met het woestijnklimaat. Tijdens het apartheidsregiem tot 1990 was het alleen voor blanken mogelijk zich in Klein Windhoek te vestigen. Tegenwoordig staat het iedereen vrij zich hier te vestigen, alhoewel de hoge huizenprijzen voor een nieuwe segregatie zorgen.

Als u Klein-Windhoek vanuit het stadscentrum wilt bezoeken, kunt u vanuit Independence Street het beste een stukje noordwaarts rijden. U passeert de kruising met John Meinert Street en daarna de kruising met Bahnhof Street. Daarna volgen twee afslagen naar rechts die u niet neemt. Net na de ambassade van Zimbabwe gaat u rechts de Uhland Street in.

Door de Uhland Street te volgen steekt u de Robert Mugabeweg over, maakt een draai naar links en rijdt zo langzamerhand Klein Windhoek in. Rechts van u ziet een heuvel waarover de Hofmeyer Walk loopt. Deze wandeling brengt u in een klein uur naar de top van de heuvel en biedt een mooi uitzicht op de Klein Windhoek Vallei. De wandeling start in Uhland Street of in Sinclair Street.

Restaurants en cafés

  • Gourmet Inn, Jan Jonkerweg 195/hoek Centaurusstraat. Telefoon: 232 360. Populair restaurant met brede selectie inclusief verse vis en een vegetarische kaart
  • Gathemann’s Restaurant, in het Gathemann Gebouw, Independence Avenue 139. Telefoon: 223853.Gevestigd bovenin het gebouw met een mooi uitzicht. Duits getint met goede vleesgerechten. Reserveringen aanbevolen
  • Sardinia’s, Independence Avenue 39. Telefoon: 225600. Italiaans familierestaurant met goede pizza’s, pasta en andere Italiaanse lekkernijen. Reserveren aanbevolen. Gesloten op dinsdag
    Africa Restaurant. Telefoon 247 178. Gevestigd in het Alte Feste (museum), nabij de Christus Kirche. Op de kaart worden graag nieuwe combinaties uitgeprobeerd
  • Olive Guesthouse: 4-gangendiner op afspraak

 

Klein Windhoek rivier
De bedding van de Klein Windhoek rivier loopt door de buitenwijk Klein Windhoek. De rivier staat meestal droog, maar komt één of tweemaal per jaar plotseling tot leven na heftige regens. Het water uit de rivier wordt opgevangen in verschillende waterbekkens: de Avis dam en de Swakoppoortdam bij Okahandja.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan