Katatura2017-07-12T21:15:06+01:00

Katutura is een sloppenwijk aan de noordwestzijde van Windhoek. De sloppenwijk ontstond in de Apartheidsperiode als “township”, de naam betekent plek waar we niet willen wonen. Het was de plek die de zwarte bevolking van Windhoek omstreeks 1960 toegewezen kreeg als township. De wijk zelf was verder onderverdeeld in kwartieren voor Herero’s, Damara’s, Owambo’s, Nama’s en andere stammen. Zonder pasje kwam men de wijk niet in of uit. Alle woningen behoorden toe aan de overheid.

Tegenwoordig is Katutura het levendige deel van de hoofdstad. Er zijn verschillende markten waar dagelijks gehandeld wordt. De wijk is sinds de onafhankelijkheid van Namibië fors gegroeid. Wanaheda (samenstelling van Wambo, Nama, Herero en Damara) is een gemengde wijk. Er zijn ook informele sloppenwijken zoals Goreangab, Okahandja Park en Havana.

We adviseren om niet op eigen gelegenheid Katutura te bezoeken. U kunt evt. township tours boeken in uw hotel – als u de wijk wilt verkennen.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan