Hosea Kutako International Airport

Hosea Kutako International Airport2017-07-12T21:13:30+01:00

Hosea Kutako International Airport is de belangrijkste internationale luchthaven van Namibië en ligt op zo’n 45 kilometer ten oosten van de hoofdstad Windhoek. Het vliegveld dankt haar naam aan Herero-leider Hosea Kutako, die streefde naar een onafhankelijk Namibië.

De moderne luchthaven is de laatste jaren flink gegroeid en verwerkt jaarlijks ongeveer 800.000 passagiers. Het vliegveld heeft slechts één start- en landingsbaan, maar kent met maximaal 20 vluchten per dag geen capaciteitsproblemen. Het is de thuishaven van de nationale luchtvaartmaatschappij Air Namibia. Er zijn dagelijkse vluchten naar Johannesburg en Kaapstad. Wekelijks wordt er gevlogen naar Frankfurt.

Nadat u door de douane bent gekomen, vindt u in de aankomsthal de balie van een aantal autoverhuurmaatschappij. Hier kunt u uw huurauto afhalen als u een autorondreis door Namibië heeft geboekt.

Het inleveren van de auto gaat gepaard met een nauwkeurige controle op schade of kapotte onderdelen. We adviseren om het eigen risico zoveel mogelijk af te kopen, aangezien het in Namibië bijna onmogelijk is om zonder extra putje en krasjes in de lak aan de voorkant van de auto (u rijdt praktisch alleen gravel), het verliezen van een wieldop, het rijden van een lekke band of andere kleine beschadigde onderdelen (steentje tegen uw ruit of spiegel bijvoorbeeld) rond te rijden. Vanwege deze controle is het verstandig om weer op tijd terug op de luchthaven aanwezig te zijn.

Eenmaal in uw auto kan uw reis door Namibië beginnen. De luchthaven ligt 45 kilometer buiten Windhoek. De rustige en goed onderhouden weg naar Windhoek geeft u vast de gelegenheid te wennen aan het links rijden. Onderweg ziet u een heuvelachtig landschap met veel bush en enkele accommodaties. Verder treft u halverwege een politiepost met roadblock aan. Het is de bedoeling dat u hier stopt, maar u hoeft niet uit te stappen. Daarna zult u de buitenwijken van de stad inrijden, als u rechtdoor de hoofdweg blijft volgen komt u in het centrum van Windhoek uit.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan