Binnenlandse vluchten in Tanzania

///Binnenlandse vluchten in Tanzania
Binnenlandse vluchten in Tanzania2017-07-18T10:35:01+01:00

KLM vliegt vrijwel dagelijks non-stop van Amsterdam naar Dar es Salaam en Arusha. Vluchten via diverse andere Europese steden zijn ook mogelijk. Rechtstreekse vluchten naar Arusha worden in het toeristenseizoen verzorgd door chartermaatschappijen.

Binnenlandse vluchten tussen belangrijke steden en toeristencentra worden onderhouden door Air Tanzania en enkele chartermaatschappijen. We proberen binnenlandse vluchten altijd zo goed mogelijk te laten aansluiten op een internationale vlucht en het reisprogramma. Verbindingen per klein (sport)vliegtuig – bijvoorbeeld tussen parken en steden – worden geboekt door onze lokale agent.

Het is aan te bevelen om bij aankomst vanaf het vliegveld een taxi te nemen. Spreek met de chauffeur van tevoren een prijs af. De meeste hotels beschikken ook over hun eigen taxivoorzieningen (voor de rit terug naar de luchthaven).

De grootste luchthavens in Tanzania zijn:

  • Julius Nyerere International Airport (Dares Salaam)
  • Kilmanjaro International Airport (Arusha)
  • Zanzibar Airport (Stontown)
  • Dodoma Airport
  • Kigoma Airport
Binnenlandse vluchten in Tanzania

Wat klanten zeggen (t108)

Julius Nyerere International Airport
Julius Nyerere International Airport (JNIA) is de luchthaven van Dar es Salaam, de grootste stad in Tanzania. De luchthaven is genoemd naar de eerste Tanzaniaanse president Mwalimu Julius K. Nyerere.

De Duitse overheid bouwde in 1918 de eerste luchthaven in Tanganyika, gelegen in Kurasini, in het District Temeke. Deze werd Mkeja Airport genoemd. Een andere luchthaven die als de Dar es Salaam Airport, Terminal I bekend stond, werd gebouwd in Ukonga. Daarom breidde de regering van Tanzania in 1979 de luchthaven uit met Terminal II. Het werd geopend door Julius Nyerere in oktober 1984. In oktober 2005 werd de Dar es Salaam International Airport (DIA) anders genoemd: Mwalimu Julius Kambarage Nyerere International Airport. Van 1980 tot 2004 gebruikten 9,5 miljoen passagiers de luchthaven; dat is gemiddeld 2.770 passagiers per dag. In 2004 gebruikten ruim een miljoen passagiers de luchthaven.

Op 1 november in 2006 besliste de regering van Tanzania de luchthaven nogmaals anders te noemen, het werd toen Julius Nyerere International Airport. In 2013 is het passagiers aantal gegroeid tot 2 miljoen passagiers, en werd begonnen met een verdere uitbreiding van de luchthaven. De Nederlandse bouwfirma BAM werkt momenteel aan een nieuwe terminal – Terminal 3. Als deze klaar is zal deze het internationale verkeer overnemen en gaat Terminal 2 louter het binnenlandse vliegverkeer afhandelen.

De luchthaven ligt 12 km (8 mijl) ten zuidwesten van Dar es Salaam.

Transport tussen de terminals
Er zijn geen shuttle-diensten, maar taxi’s zijn beschikbaar voor passagiers die tussen de twee terminals moeten reizen. Terminal 1 is voor de binnenlandse vluchten en chartervluchten, terwijl Terminal 2 voor internationale vluchten wordt gebruikt.

Routebeschrijving
De luchthaven kan vanuit Dar es Salaam bereikt worden via Nyerere Road, voorheen bekend als Pugu Road. Er wordt momenteel (2013) hard gewerkt aan uitbreiding van de wegen tussen luchthaven en de stad.

Parkeergelegenheid
Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar aan de voorkant van Terminal 1. Ook bij de drukkere Terminal 2 is parkeergelegenheid, maar deze is betaald.

Autoverhuur
Autoverhuur is beschikbaar op de luchthaven – er zijn desks van een aantal lokale en internationale verhuurders (Avis, EuropCar) in de aankomsthal van Terminal 2.

Openbaar Vervoer
De luchthave kan per stadsbus vanuit worden bereikt. Aangezien dit zeer lang duurt en oncomfortabel is raden we dit af. Veel hotels hebben een eigen shuttle-diensten voor hun gasten.

Taxi
Airport taxi’s zijn beschikbaar voor vervoer naar bestemmingen in en om de stad. Reizigers worden geadviseerd om een prijs te onderhandelen alvorens te vertrekken, aangezien de meeste taxi’s niet over een taximeter beschikken.

Informatie en helpdesks
Er is een informatiebalie in de aankomsthal van de Terminal 2 (tel: 2228 44.212) en een in Terminal 1 (tel: 2228 44095).

Luchthaven faciliteiten

  • Geld en communicatie: Er zijn banken, geldautomaten en een wisselkantoor op de luchthaven, evenals een postkantoor.
  • Eten en drinken: Er zijn drie restaurants op de luchthaven, een in de openbare ruimte, en twee in de vertrekhal.
  • Winkelen: Er zijn ingeklaard en duty-free winkels op de luchthaven, diverse cadeauwinkels en een apotheek.
  • Bagage: een verloren en gevonden balie bevindt zich in de aankomsthal. Porters zijn beschikbaar.

Voorzieningen voor mindervalide reizigers
Rolstoelen zijn beschikbaar op de luchthaven. Diensten voor reizigers met een handicap worden geleverd door de Ground Handling Company (tel: 2228 44611 / 9). Contacteer hen voor meer informatie.

Hotels
Er zijn geen hotels op de luchthaven, maar in Dar es Salaam liggen voldoende hotels.

Voor meer informatie over binnenlandse vluchten in Tanzania, ga naar:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan