Mpumalanga

Mpumalanga2017-07-19T20:40:53+01:00

Mpumalanga ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika en de naam van deze provincie betekent dan ook de ‘plek waar de zon opkomt’. Het is de toegangspoort van het beroemde Kruger National Park dat vlak ten noorden ligt. Maar Mpumalanga heeft nog veel meer attracties. De natuur kent er verschillende schitterende gedaantes met bergen, watervallen, meren, thermische bronnen, graslanden, moerassen en er leven veel soorten flora en fauna.

In deze provincie beginnen de majestueuze Drakensbergen en ligt een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van het land: de Blyde River Canyon. In Mpumalanga liggen enkele leuke plaatsen zoals historische goudmijnstadjes als Pilgrim’s Rest, Sabie en Dullstroom. Dit laatste stadje heeft een Britse atmosfeer en is het centrum van de forelvisserij. Vissen is één van de activiteiten die je in deze provincie kunt doen.

Avontuurlijk
Hier heb je ook uitstekende mogelijkheden om te mountainbiken, bergbeklimmen, raften, bungee jumpen, ballonvaren en wandelen. In deze provincie vind je zeldzame exemplaren van de San-rotskunst en in het Botshabelo Historical Village kom je meer te weten over de cultuur van één van de Zuid-Afrikaanse stammen, de amaNdebele.

Klimaat
In de zomer kan het in het laagland meer dan 35ºC worden maar meestal schommelt de temperatuur rond de 24ºC. Er kunnen in die periode heftige plensbuien vallen. In de hooglanden kan het in de winter ligt vriezen maar in de lagere gedeeltes varieert de temperatuur van 10ºC tot 26ºC. Let op: in het laagland komt malaria voor.

Steden
De hoofdstad van de provincie is Nelspruit. Deze stad is voornamelijk een toegangspoort voor de bezienswaardigheden in Mpumalanga en nationale parken als Kruger National Park. In de Kaap Vallei ligt Barberton, een stadje dat beroemd is geworden door de enorme goudwinning tijdens de goudskoorts. In Barberton zijn een aantal gebouwen uit die tijd te bezichtigen en in de omgeving van Barberton vind je bergformaties die 4.200 miljoen jaar oud zijn.

Natuur
Mpumalanga is bij natuurliefhebbers door de oude rotsenformaties en diversiteit van het landschap een favoriete bestemming. Zo voert de Watervallenroute je langs de meeste schitterende watervallen van Zuid-Afrika en de Panoramaroute combineert de schoonheid van het landschap met activiteiten voor de echte waaghalsen.

Bezienswaardigheden
Nelspruit en Barberton zijn niet de enige steden die leuke en interessante bezienswaardigheden te beiden hebben. In de kleinere steden is vaak ook het een en andere te bekijken en echte aanraders zijn Pilgrim’s Rest en Sabi Sand Game Reserve. Pilgrim’s Rest is een ‘levend’ museum waar je alles kan leren over de goudzoekers. Sabi Sand Game Reserve is een privé park waar je onder de beste begeleiding in contact staat met de natuur.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Mpumalanga aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan