Panorama Route

Panorama Route2017-07-19T20:55:50+01:00

De Panorama Route is voor vele bezoekers aan Zuid-Afrika één van de hoogtepunten van hun reis. De route voert u langs zowel cultureel erfgoed als landschappelijke attracties. Onderweg komen zowel thrill seekers aan hun trekken vanwege de aanwezige adventure sports, als toeristen die op zoek zijn naar rust en natuur. Voor de eerste groep – u kunt hier bijvoorbeeld bungee jumpen, abseilen en raften. De toeristen op zoek naar rust en natuur zullen zich vergapen aan het geweldige uitzicht bij God’s Window en aan de prachtige watervallen.

Hoogtepunt is de Blyde River Canyon: een van de langste kloven van de wereld met spectaculaire geologische vormen en de mooiste panorama’s van het land. De route begint bij Lydenburg en eindigt in Hazyview. Vanuit Lydenburg rijdt u naar de Long Tom Pass, gelegen op 2.149 m en daarmee de hoogste verharde weg van Zuid-Afrika. Vanaf de top van Mount Anderson kijkt u 1000 m naar beneden over Zuid-Afrika’s meest uitgestrekte door de mens aangelegde bos. Dan rijdt verder – via de R37 – naar het leuke plaatsje Sabie, waar veel adventure sports en andere outdoor activiteiten worden georganiseerd. In de buurt van Sabie liggen enkele spectaculaire watervallen, als de Bridal Veil Falls en de Horsehoe Falls. Wijk even van de Panorama Route af en rijd naar Ohrigstadt aan de R36. Dit is een oud stadje uit 1845 dat is opgericht door de Nederlander Andries Hendrik Potgieter.

Vervolg de weg via de R36 naar de R533 naar de oude goudmijnstad Pilgrim’s Rest. In deze plaats lijkt de tijd stil te hebben gestaan want het is een groot nationaal museum geworden waar bezoekers zelf op zoek kunnen gaan naar goud. Bezoek zeker het Alanglade. Dit statige, Georgian landhuis werd bewoond oor verschillende goudmijneigenaren. Nu is het een museum waar u een goede indruk krijgt van hoe men eind 19e, begin 20e eeuw hier leefde.

Graskop is de volgende plaats die langs de Panorama Route ligt. Het ligt schitterend tegen de Drakensberg aan boven de Kowyn’s Pass. Hier heeft u uitzicht over de bergen en hun vrijwel loodrechte hellingen. Dit is tevens de toegangspoort tot de spectaculaire Blyde River Canyon met indrukwekkende natuurverschijnselen als de Pinnacle, God’s Window, de Lisbon en Berlin Falls, Bourke’s Luck Potholes en de Three Rondavels.

Sla de Echo Caves even buiten de Blyde River Canyon zeker niet over, want hier bevinden zich enkele overblijfselen uit het Stenen-tijdperk en de IJzertijd en interessante rotsformaties. Hierna daalt u af – via de Abel Erasmus Pass richting Blydepoort – waar u een sloepcruise bij de dam kunt maken.

Dan rijdt u naar Hazyview; een van de toegangspoorten naar het Kruger National Park en het schitterende particuliere reservaat Sabi Sands – dat samen met het Kruger Park een aaneengesloten natuurgebied vormt. Voordeel van een verblijf in de particuliere reservaten is dat u met een safarivoertuig van de verharde wegen afkunt en nachtsafari’s kunt maken, waardoor u meer kans heeft de wilde dieren te spotten. In de omgeving net buiten het park groeien verschillende soorten fruit.

Vlakbij ligt het Shangana Cultural Village waar allerlei avontuurlijke en creatieve activiteiten en dagtochten worden georganiseerd. Hier is ook de Marula Market waar verfijnde kunst wordt verkocht. Langs de hele route zijn er verschillende activiteiten te doen en kun je op veel plekken vissen, fietsen, vogels kijken, wildlife spotten of gewoon genieten van de schitterende omgeving. De Panorama Route ligt in het noordoosten van Mpumalanga. De route begint bij Lydenburg aan de R36 en eindigt bij Hazyview aan de R40.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we langs de Panorama Route aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan