Barberton

Barberton2017-07-19T20:43:28+01:00

Deze rustige koloniale nederzetting ligt op zo’n veertig km van de grens met Swaziland. Barberton ligt in Kaap Vallei, waar je de bergformaties vindt die waarschijnlijk 4.200 miljoen jaar oud zijn. De Kaap Vallei stond bekend als de Vallei van de Doden vanwege het grote aantal doden dat bezweken is aan malaria. Barberton werd bekend door dat de eerste goudkoorts in het stadje heerste. In 1883 werd de eerst goudader ontdekt. Een jaar later was het weer raak en de stad groeide uit tot een wilde grensstad waar gegokt werd in whiskeybars en waar prostituees over de straten flaneerden. In de heuvels van Barberton loopt de Fortuna mijnroute die een goed beeld geeft van de barre omstandigheden waarin de goudzoekers moesten werken.

Tegenwoordig is er nog maar een goudmijn actief in het gebied, Sheba Reef. Naast goud werd er ook verdietsteen gevonden in de heuvels van Barberton. Deze grondstof is nergens anders ter wereld gevonden en wordt door medicijnmannen gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen.

In het stadje zijn een aantal aardige gebouwen te zien uit de tijd van de Gold Rush. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er ten noordoosten van Barberton een militair kamp gevestigd.

Een groot aantal beroemde Zuid-Afrikaanse eenheden verbleven in het kamp. Zij lieten badges en embleems achter om hun verblijf vast te leggen. Naast het kamp ligt een begraafplaats waar Britse mannen en vrouwen zijn begraven die tijdens de Zuid-Afrikaanse oorlog stierven. Het hele gebied wordt nu behouden als herdenkingstuin.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Barberton aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan