Robbeneiland2017-07-19T22:43:29+01:00

Robbeneiland is het beruchte gevangeniseiland waar Nelson Mandela en vele andere verzetsstrijders tegen het Apartheidsregime gedurende 18 jaar werden vastgehouden. De oorspronkelijke gevangenis op het eiland stamt uit 1638, gebouwd door de VOC. Het eiland ligt midden in de Tafelbaai, 11km voor de kust van Kaapstad (30 minuten varen – bereikbaar vanaf de V&A Waterfront). Het rotsige eiland is schaars begroeid, maar vormt een broedgebied voor zeldzame zeevogels. Uiteraard leven er op het eiland ook zeehonden, zoals de naam al doet vermoeden. Het eiland is in 1999 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Tijdens de excursie verblijft u 2 uur op Robbeneiland, waarvan 45 minuten wordt ingenomen door een bustour over het eiland. U bezoekt hierbij de oude gevangenis, waar u de cel van Nelson Mandela ziet. Andere hoogtepunten van de tour zijn de kalksteengroeve, de Governor’s House en het gevangeniscomplex met de isoleercellen waar ondermeer ex-gevangenen u rondleiden en vertellen over de gruwelijkheden die zich hier hebben afgespeeld. In verband met de drukte dient u rekening te houden met lange wachttijden. Er is bij het vertrekpunt van de ferry (bij de V&A Waterfront) een museum ingericht over de gruwelijkheden van en het verzet tegen het Apartheidsregime, dat u ook kunt bezichtigen als u niet van plan bent Robbeneiland te bezoeken (Zie ook: www.robben-island.org.za).

Andere delen van Kaapstad zijn:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan