Tafelberg2017-07-19T22:50:05+01:00

De Tafelberg, de noordflank van de bergrug die het Kaapse schiereiland vorm geeft, domineert het stadsbeeld van Kaapstad. De berg is 1086 m hoog en is 70 miljoen jaar geleden ontstaan en kreeg door erosie van de zachtere toplagen zijn karakteristieke platte vorm. Eenmaal bovenop het bergplateau heeft u fenomenaal uitzicht. U kunt de Tafelberg bezoeken met de kabelbaan, die roterende cabines heeft. De rit omhoog duurt ca. 3-4 minuten. Het Lower Cable Station ligt ca. 200 meter boven de stad, het beste neemt u de bus naar het kabelstation. Let op: de kabelbaan is niet in gebruik wanneer bij harde wind en mist (zie ook: www.tablemountain.net).

Eeuwenlang was de Tafelberg het eerste wat zeevaarders van Kaapstad zagen, de berg is vanaf zee al op meer dan honderd kilometer te zien. Niet alleen de omvang en vorm van de berg maken indruk, ook de rijke flora en fauna op de berg zijn indrukwekkend.

Table Mountain National Park
Er groeien meer dan 1400 plantensoorten op de berg – waaronder zeldzame orchideeën; u ziet kleine kruipdieren en bavianen; de berg is een broedgebied voor honderden soorten vogels. U kunt er ook voor kiezen omhoog of omlaag te wandelen, er zijn meer dan 300 wandelroutes uitgezet langs tal van uitzichtpunten. Niet alle wandelroutes zijn even gemakkelijk, sommige vragen degelijke wandelschoenen en enige conditie. De wandeling van de top naar het Lower Cable Station duurt ongeveer 2½ uur. Houdt altijd rekening met wisselende weerscondities, zoals plotseling opkomende mist en regen (Zie ook: www.tmnp.co.za).

Het Lower Cable Station is te bereiken vanuit het Stadcentrum via de Kloof Nek Road – op de Pass links afslaan de Tafelberg Road in).

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij de Tafelberg aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan