Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront2017-07-19T22:52:04+01:00

De oorspronkelijk haven van Kaapstad is in de jaren negentig van de vorige eeuw geheel gerestaureerd en nieuw leven in geblazen. Ofschoon de haven nog steeds wordt gebruikt door jachten, zeilschepen, kleine vissersboten en de ferry naar Robbeneiland, is het gebied ondertussen uitgegroeid tot het belangrijkste uitgaanscentrum van Kaapstad.

Het Victoria & Albert Waterfront, oftewel `The Waterfront´ of ‘V&A‘, is een walhalla voor shoppers. U vindt hier boetieks van grote modemerken, maar ook boetieks, cadeaushops, juweliers, cosmetica- en gezondheidswinkels, delicatesse zaken, warenhuizen en supermarkten.

U kunt hier eten in een van de vele restaurants met uitzicht op de haven, live muziek luisteren in de verschillende cafés, excursies door de haven maken of met de boot naar eilanden en stranden in de omgeving varen. Het Robbeneiland ligt pal voor de kust. Er zijn restaurants in elke prijsklasse, van foodcourts en fastfood tot tal van fine-dining restaurants.

U kunt naar de bioscoop en theater, maar ook op staat worden constant voorstellingen gegeven door straatmuzikanten. Veel bars bieden dagelijks live muziek. Maar u kunt ook u avond afsluiten tot in de kleine uurtjes in de nachtclubs.

Het enorm uitgestrekte V&A Waterfront biedt ook onderdak aan het South African Maritime Museum en aan het Two Oceans Aquarium (waar u de belangrijkste zeedieren uit de Indische en Atlantische oceaan kunt zien – zie ook www.aquarium.co.za). Het Waterfront complex heeft ook een IMAX theater, waar u impressies van Zuid-Afrika in vogelvlucht kunt opdoen.

Het Waterfront complex heeft een prachtige Victoriaanse bouwstijl met gotische elementen. Prince Alfred, de tweede zoon van Queen Victoria van Groot-Brittannië, legde destijds in 1860 de eerste steen voor een nieuwe haven.

Bij de restauratie zijn veel van de oorspronkelijke elementen hergebruikt. Maar er zijn ook extra delen aan het havencomplex toegevoegd in de oorspronkelijke stijl. Het heeft geleid tot een zeer smaakvol en sfeervol geheel, dat inspiratie heeft opgeleverd voor architecten uit de hele wereld voor stadsvernieuwing.

Ofschoon de V&A Waterfront tegenwoordig één van de grootste toeristische attracties van Kaapstad is, is de charme van het gebied dat het ook gewoon door de “locals” wordt gebruikt. ’s Ochtends vroeg tuigen visserslui hun boten op voor hun tocht naar de Atlantische Oceaan, terwijl ander havenpersoneel druk in de weer is op de kades. Meestal liggen op de houten vlonders Kaapse Robben te zonnen! ’s Middags begint de Waterfront helemaal te leven wanneer de toeristen én locals hier komen winkelen en relaxen op de terrassen. (zie ook: www.waterfront.co.za).

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in de Victoria & Alfred Waterfront aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan