Simon’s Town2017-07-19T23:12:16+01:00

De oostzijde van het Kaapse Schiereiland flankeert False Bay, waar het zeewater enkele graden warmer is dan aan de Atlantische kust. Halverwege de baai ligt Simon´s Town, de marinehaven van Zuid-Afrika. In 1743 bouwde de VOC hier een haven, om in de winterperiode (met z’n overwegend noordwesten winden) als beschutte haven dienst te doen als Tafel Baai te onstuimig is. De haven werd genoemd naar gouverneur Simon van der Stel, die hiertoe 56 jaar eerder opdracht had gegeven.

Simon’s Town is vandaag de dag een langgerekt plaatsje met een pittoresk centrum, waar u goed vis kunt eten bij één van de talloze visrestaurants. In het centrum liggen 3 musea en een aantal karakteristieke zeeliedenpubs die een bezoek de moeite waard zijn. Langs de kust liggen een aantal kleinschalige hotels en pensions, die erg populair zijn bij lokale vakantiegangers.

Boulder’s Beach
Net ten zuiden van Simon´s Town ligt Boulders Beach, wereld beroemd om z´n ca. 3000 pinguïns die hier ongestoord op het strand tussen de Boulders rond kuieren. Er is een wandelpad op verhoogde vlonders aangelegd, zodat u de dieren niet stoort. Maar aan de zuidzijde van Boulder’s Beach kunt u zelfs de zee in tussen de pinguïns. Boulders Beach is ontzettend populair onder gezinnen en tijdens vakanties kan het hier erg druk worden.

Simon’s Town en Boulder’s Beach zijn vanuit Kaapstad bereikbaar via de M4.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en lodges die we in Simon’s Town aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan