Oostelijke buitenwijken2017-07-19T23:09:49+01:00

Oostelijk van het Stadcentrum van Kaapstad strekken de oostelijke buitenwijken van Kaapstad zich uit rond de 1000 meter hoge berg Devil’s Peak.

Aan de centrumzijde van de berg liggen de wijken Oranjezicht en Vredenhoek. Aan de baaizijde liggen de wijken Zonnebloem, Woodstock en Observatory. Aan de oostzijde van de Devil’s Peak liggen de wijken Mowbray, Rosebank, Groote Schuur, Rondebosch, Newlands en Claremont. Ook in deze buitenwijken kunt u enkele interessante bezienswaardigheden bezoeken.

Irma Stern Museum
Dit verassende museum – gewijd aan de werken van de kunstenares Irma Stern (1894-1966) – ligt in de wijk Rosebank. Irma Stern is één van de belangrijkste expressionistische schilders van Afrika, haar stijl wordt vaak vergeleken met die van Paul Gauguin. Het museum is gehuisvest in het huis dat ze 38 jaar lang bewoonde en gebruikte als studio. De door haar uit alle windstreken verzamelde kunstwerken wedijvert met haar eigen expressionistische meesterwerken (Zie ook: www.irmastern.co.za).

Groote Schuur
De voormalige officiële residentie van de president van Zuid-Afrika ligt aan de zuidoostzijde van de stad, op de oostflank van de Devil’s Peak. Het is een statig paleis, gelegen op een prachtig landgoed dat oorspronkelijk door Cecil Rhodes is gebouwd en aangelegd en later door hem aan de Kaap kolonie werd gedoneerd. Het indrukwekkende interieur is de laatste jaren geheel gerestaureerd. Hoogtepunt van de rondleiding is de statige veranda met uitzicht over de wijde omgeving. Thee op de veranda is onderdeel van de tour. Er gelden strenge veiligheidsmaatregelen bij de toegang tot het paleis, waarbij u ondermeer uw paspoort moet tonen.

Cecil Rhodes Memorial
Cecil John Rhodes (1853-1902) was één van de belangrijkste staatsmannen en mijnmagnaten van Zuid-Afrika. Tijdens zijn bewind breide de Engelse Kaapkolonie zich uit tot voorbij Rhodesië (het huidige Zimbabwe en Zambia). De witte granieten tempel in Dorische stijl werd in 1912 ontworpen door architect Herbert Baker als eerbetoon aan Cecil John Rhodes. Het monument ligt aan de zuidoostzijde van de stad bij Groote Schuur, op de oostflank van de Devil’s Peak.

Ratanga Junction
Het grootste pretpark van Zuid-Afrika ligt 12 km noordoostelijk van het centrum van de Kaapstad – aan de N1. Ratanga Junction biedt amusement voor het hele gezin, de belangrijkste attracties zijn de rit door de krokodillenkloof, de bloedstollende Cobra-achtbaan en een duik omlaag langs de 18,5 meter hoge Monkey Falls. Verder kunt u verschillende shows bijwonen en worden er junglecruises georganiseerd. Uiteraard zijn er talloze restaurants en bars. Het pretpark is geopend van eind november tot begin mei (zie ook: www.ratanga.co.za).

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en lodges die we in de Oostelijke buitenwijken van Kaapstad aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan