Table Mountain National Park

Table Mountain National Park2017-07-19T23:13:32+01:00

Met de 1087 m hoge Tafelberg op de achtergrond mag Kaapstad zich één van de mooist gelegen steden ter wereld noemen. Op de berghellingen van de Tafelberg groeien ongeveer 1470 inheemse plantensoorten en bloemen, waarvan de protea, ook wel eens “Trots van de Tafelberg genoemd” , één is. Vaak is de Tafelberg gehuld in een wit wolkendek die men passend “het tafelkleed” noemt. Met een 1244 meter lange kabelbaan kan men de Tafelberg bezoeken en heeft men een fantastisch uitzicht over de Kaapstad, over het zuidelijke schiereiland en de weide omgeving. Bij mooi weer is zelfs Robbeneiland te zien, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. Aan de oostelijke flanken van de Tafelberg ligt de Kirstenbosch National Botanical Garden dat een gebied beslaat van 5.3 km² en een diverse flora en natuurlijk bosgebied herbergt.

Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang. Het schiereiland heeft schitterende valleien, baaien en stranden en wordt omgeven door water, met aan de westkant de Atlantische Oceaan en aan de oostkant False Bay. Bekende punten zijn de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop. Het staat ook bekend om de aanwezige flora dan de fauna. In de lente zijn de wilde bloemen fantastisch. Dieren die in het park leven zijn de bontebok, kaapse bergzebra, springbok, steenbok, rode hartebeest, eland, duiker, kaapse vos, woestijnlynx en de baviaan.

De zuidpunt is het populairste deel van het park. Het uitzicht van de oude vuurtoren op Cape Point is onvergetelijk. Als u de wandeling onderneemt naar Cape Point, dan heeft u goede kans om bavianen tegen te komen.

Het Table Mountain Nationaal Park is zeer populair bij de inwoners van Kaapstad voor een dagtocht in het weekend of avondwandeling. Het heeft een uitgebreid net van wegen met wandelmogelijkheden en uitkijkposten.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in het Table Mountain National Park aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan