×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Berglandschappen

Berglandschappen | Eiland van contrasten

Plain des Cafres

Plain des Cafres | Eiland van contrasten

Watervallen

Watervallen | Eiland van contrasten

Eiland van contrasten

In één oogopslag

  • 15 dagen individuele autorondreis van/naar St.Denis
  • Dagelijks vertrek
  • Mogelijkheid tot talrijke wandelingen en andere activiteiten
  • Vanaf; € 1.425 p.p. (exclusief vluchten)

15-daagse individuele rondreis met strandvakantie van/naar St.Denis

La Réunion, het eiland met 1000 gezichten, zoals de lokale bevolking zegt, is een eiland van contrasten. De veelzijdigheid van het eiland vindt u terug in de tropische vegetatie, de fascinerende bergen, de actieve vulkaan en een kleurrijke bevolking. La Réunion is een ideaal eiland om actief te zijn. Zo kunt u prachtige wandelingen maken, maar ook canyoning en tochten per mountainbike behoren tot de mogelijkheden. De avontuurlijke reis kunt u afsluiten met een ontspannen verblijf in de badplaats St-Gilles. De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd. U kunt kiezen uit 2 categorieën.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst in St-Denis (onbijt) ca. 10 km

Begroeting op de luchthaven. Ontvangst van de reisdocumenten en de huurauto.

2 overnachtingen Juliette Dodu (STD) of Bellepierre (STD Plus)

Dag 2: St-Denis (ontbijt)

Verken de stad St-Denis. Het centrum heeft nog steeds de sfeer van een tropische, koloniale stad met kleine villa´s in Creoolse stijl.

Dag 3: St-Denis - Cirque de Salazie (ontbijt) ca. 60 km

U rijdt naar het Bassin La Paix, in de groene vallei van de ’Rivière van des Roches’. Dit meertje is een van de mooiste van het eiland en wordt gevoed door een pittoreske waterval. In St-Benoît kunt u een bezoek brengen aan het Vanille museum en rijdt daarna verder door de bergen naar Hell-Bourg in de Cirque de Salazie.

2 overnachtingen Jardins d’Heva (STD en STD Plus)

Dag 4: Cirque de Salazie (ontbijt)

Bezoek het pittoreske bergdorpje Hell-Bourg met zijn oude koloniale huizen in de Creoolse stijl. Bezienswaardig is ook de waterval Voile de la Mariée bij Salazie. U kunt een wandeling (ca. 4-5 u.) naar de torenhoge Piton d’Anchaing maken. De 1.352 m hoge berg staat geïsoleerd in de Cirque de Salazie en biedt prachtig uitzicht op de tropische groene vallei.

Dag 5: Cirque de Salazie - St-Joseph (STD) 100 km of St-Anne (STD Plus) 45 km (ontbijt)

STD: rit naar St-Rose en aansluitend langs de indrukwekkende voormalige lavavelden van Piton de la Fournaise naar het zuidelijke deel van het eiland. STD Plus: korte rit naar de mooie Diana Dea Lodge, in de buurt van St-Anne. Geniet van het uitzicht vanaf de lodge op de zee en de omgeving. Het gebied wordt gekenmerkt door talrijke suikerrietplantages.

2 overnachtingen La Plantation (STD) of Diana Dea Lodge (STD Plus)

Dag 6: St-Joseph (STD) of St-Anne (STD Plus) (ontbijt)

STD: na het ontbijt rijdt u bijvoorbeeld naar het prachtige palmenstrand van Grand Anse of u maakt een omweg naar de watervallen van de Cascade de la Grande Ravine. STD Plus: geniet van de faciliteiten van uw hotel of maak een excursie naar de nabijgelegen Takamaka waterval. Het bos van Belouve, waar u fabelachtige regen- en tamarinde bossen ziet, is ook een prachtige bestemming.

Dag 7: St-Joseph (STD) of St-Anne (STD Plus) - Plaine des Cafres (ontbijt) ca. 40 km

Vandaag rijdt u door het hoogplateau van Plaine des Cafres, tussen de hoogste berg van La Réunion, de Piton des Neiges, en de 2.632 m hoge actieve vulkaan Piton de la Fournaise. Het dorp is het beginpunt voor een bezoek aan de vulkaan.

2 overnachtingen Hotel Les Geraniums (STD en STD Plus)

Dag 8: Plaine des Cafres (ontbijt)

Vandaag wacht u een absoluut hoogtepunt met de rit naar Piton de la Fournaise - het landschap verandert abrupt. Lavavelden strekken zich uit zover het oog reikt. De vulkaan is nog steeds actief. Wie wil kan wandelen (ca. 6 u.) in een maanachtig eruptielandschap en heeft vanaf de kraterrand van Dolomieu (2.632 m) een prachtig uitzicht op de zee en de talrijke kleinere vulkanen.

Dag 9: Plaine des Cafres - Entre Deux (ontbijt) ca. 25 km

Een ontspannen tocht brengt u naar groene oorden op 400 m boven de zeespiegel. Verschillende kortere wandelingen zijn mogelijk. Maak een omweg naar de zuidkust te St-Pierre. Verken na de middag de stad met haar stadhuis (voormalige koffiewinkel van Oost-Indische Compagnie), het geheim van rumproductie in het Maison Isautier en de tempel van de Tamils.

Overnachting Hotel Dimitile (STD en STD Plus)

Dag 10: Entre Deux - Cilaos (ontbijt) ca. 45 km

Via een kronkelende weg met een spectaculair uitzicht bereikt u de Cirque de Cilaos, het volgende hoogtepunt van uw reis. Het bergdorp Cilaos, in de gelijknamige vallei, was door de warmwaterbronnen en het spectaculaire alpine bergpanorama in de vorige eeuw een bekend kuuroord.

2 overnachtingen Case Nyala (STD) of Hotel Tsilaosa (STD Plus)

Dag 11: Cilaos (ontbijt)

Excursies en korte wandelmogelijkheden in de Cirque de Cilaos. Een steile klim leidt tot de pass Col du Taïbit, vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Cirque de Cilaos, Cirque de Mafate en de Indische Oceaan. Bezienswaardig is ook het bergdorp Ilet à Cordes.

Dag 12: Cilaos - St-Gilles-les-Bains (ontbijt) ca. 90 km

U verlaat de bergwereld van La Réunion en reist naar de prachtige stranden aan de westkust bij St-Gilles-les-Bains. Tijdens een helikoptervlucht (optioneel) kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over het eiland La Réunion.

3 overnachtingen Hotel Le Naulile (STD), Le Saint Alexis & Spa (STD Plus)

Dag 13: - 14: St-Gilles-les-Bains (ontbijt)

Individueel verblijf in St-Gilles-les-Bains met mogelijkheid tot luieren, zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen of voor een rondvlucht.

Dag 15: St-Gilles-les-Bains - St-Denis (ontbijt) ca. 50 km

Bent u avontuurlijk, dan kunt u ’s morgens een reis naar het uitzichtpunt Piton Maïdo maken. Geniet van het prachtige uitzicht op de 1000 m dieper gelegen Cirque de Mafate. In de middag rijdt u naar St-Denis. Inleveren van de huurauto op de luchthaven en vertrek naar Europa of individuele verlenging.

Standaard & Standaard Plus

Inclusief

Meet & greet bij aankomst, overnachtingen, vermelde maaltijden, informatiepakket, 15 dagen huurauto cat. Y, kosten voor ophalen huurauto bij de luchthaven € 35.

Exclusief

Internationale vluchten, persoonlijke uitgaven, fooien, entreegelden bij bezichtigingen, kosten voor verzekering zonder eigen risico, toeristenbelasting.

Opmerking

Verplicht galadiner op 14.02, 24.12 en 31.12 (prijs afhankelijk van accommodatie).

Minimumverblijf in Hotel Le Saint Alexis & Spa 4 nachten tussen 24.12.18 - 03.01.19.

Aantal deelnemers

Min. 2 pers.

Reisdata

Dagelijks

Vanaf prijs per pers. o.b.v. 2pers.

01.11.18 - 31.10.19: Standaard (STD): 1.425 Euro Standaard Plus (STD Plus): 1.871 Euro

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid