Westkust

Westkust2017-07-17T14:09:49+01:00

Deze westkust van het eiland is het meest toeristisch. In de gezellige plaatsjes zoals Boucan-Canot, St. Gilles-les-Bains en La Saline-les-Bains is het goed toeven. Er zijn uitstekende hotels, diverse winkels en restaurants. Het lange zandstrand van l’Hermitage biedt de mogelijkheid om een lekkere wandeling te maken of te luieren.

De meeste mensen komen naar de westkust voor de vele watersport activiteiten die men hier kan beoefenen. Vooral diepzeeduiken en zeilen is hier erg populair.

Saint Gilles Les Bains
De kuststrook bij Saint Gilles Les Bains vormt de belangrijkste strandbestemming van Reunion. Er strekt zich een 20 kilometer lange lagune voor de kust uit, met goudkleurige zandstranden en helderblauwe zee. Hierdoor zijn de stranden van Saint Giles Les Bains ook erg populair bij de lokale bevolking en is het in de vakanties en in de weekenden hier dan ook erg druk. Het heldere water in deze lagune leent zich uitstekend voor snorkelen en diepzeeduiken.

Saint Leu
Saint Leu, een stadje waar vroeger vele koffieplantages waren, is nu door het zonnige klimaat een toevluchtsoord voor vakantiegangers en surfers. Er hangt een prettige sfeer. De moeite waard om te bezoeken is La Ferme Corail, waar zeeschildpadden worden gekweekt en Stella Matutina, het landbouw- en industriemuseum. Een andere bezienswaardigheid zijn de zoutpannen van la Pointe-au-Sel. Saint Leu hoort bij de beste surfspots van de wereld en er worden hier dan ook regelmatig wereldbeker wedstrijden gehouden. Naast het toerisme leeft deze stad vooral van de landbouw.

Klimaat
Saint Leu heeft net als de rest van Reunion een tropisch moessonklimaat met het gehele jaar zonneschijn. Het koude seizoen loopt van mei tot oktober. Het warme seizoen, van november tot april, is de periode waarin de meeste wervelstormen en regenbuien voorkomen. Door zijn beschutte ligging achter een heuvelrug valt hier gemiddeld minder regen als in de meer oostelijk gelegen plaatsen.

Wat klanten zeggen (t111)

De volgende hotels, resorts en guesthouses liggen in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Reunion (t116)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Reunion is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Eiland van contrasten

Vanaf 1.425 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Eiland van contrasten

15-daagse individuele rondreis met strandvakantie van/naar St.Denis
La Réunion, het eiland met duizend gezichten, is een eiland van contrasten. De veelzijdigheid van het eiland vindt u terug in de tropische vegetatie, fascinerende bergen, de actieve vulkaan en een bonte bevolking. La Réunion is een ideaal eiland om actief te zijn.
meer informatie

Familieavontuur op La Réunion

Vanaf 1.489 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Familieavontuur op La Réunion

12-daagse autorondreis van/naar Saint-Denis
Maak samen met uw familie kennis met het spectaculaire landschap en de fantastische natuur van dit unieke eiland. Heerlijk eten, mooie natuur en relaxen aan het strand.
Vmeer informatie

12 Daagse Wandelreis – De doorkruising

Vanaf 1.532 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

12 Daagse Wandelreis – De doorkruising

Te voet met transport backup het eiland verkennen
U wandelt op individuele basis dwars over La Réunion, waarbij u kunt genieten van het prachtig ongerepte landschap, om vervolgens te relaxen aan het strand. Aktief en heerlijk genieten van lekker eten en strand.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan