Zuidkust

Zuidkust2017-07-17T14:16:31+01:00

Het ruige zuiden is zeker de moeite waard, met een bezoek aan de kleurrijke markt van Saint Pierre, de haven en de stranden van Grand Anse en Manapany-Les-Bains. Andere bezienswaardigheden zijn de wouden van Saint Philippe, Mare Longue en Basse Vallée.

Aan de ruige zuidkust liggen een aantal kleine kustplaatsje, zoals Saint Leu, Saint Pierre en Saint Joseph. In dit gebied vindt u nog wat meer het authentieke leven van La Réunion waar de tijd lijkt stil te staan. De kustlijn bestaat uit ruige rotsformaties afgewisseld door beschutte strandjes. De met tropische bossen begroeide berghellingen worden op tal van plaatsen doorsneden door lavavelden, met als climax de “Grand Brûlé” – het enorme lavaveld van de aktieve vulkaan “La Fournaise” waar met enige regelmaat lavastromen te zien zijn die zelfs de zee bereiken.

Saint Pierre
Saint Pierre is de grootste plaats in het zuidwesten van Reunion, gelegen vlakbij het vliegveld Pierrefonds. Saint Pierre vormt een agglomeratie met de stad Le Tampon. Rondom Saint Pierre liggen tal van lagunes en kleine baaien, die prachtig mooi zijn. Ook ligt het park Exotica in deze plaats. Langs de kust liggen tal van restaurants en cafés. Ieder jaar in augustus word hier het Sakifo festival gehouden.

Klimaat
Saint Pierre heeft een tropisch klimaat met het hele jaar zonneschijn men spreek hier dan ook wel over de eeuwige zomer. Door de beschutte ligging achter de bergen valt hier minder regen als in de rest van Reunion. De regenperiode duurt hier van november tot en met april in deze periode kunnen hier ook tropische stormen voorkomen.

De volgende hotels, resorts en guesthouses liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t111)

Reisaanbiedingen voor Reunion (t116)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Reunion is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Eiland van contrasten

Vanaf 1.425 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Eiland van contrasten

15-daagse individuele rondreis met strandvakantie van/naar St.Denis
La Réunion, het eiland met duizend gezichten, is een eiland van contrasten. De veelzijdigheid van het eiland vindt u terug in de tropische vegetatie, fascinerende bergen, de actieve vulkaan en een bonte bevolking. La Réunion is een ideaal eiland om actief te zijn.
meer informatie

Familieavontuur op La Réunion

Vanaf 1.489 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Familieavontuur op La Réunion

12-daagse autorondreis van/naar Saint-Denis
Maak samen met uw familie kennis met het spectaculaire landschap en de fantastische natuur van dit unieke eiland. Heerlijk eten, mooie natuur en relaxen aan het strand.
Vmeer informatie

12 Daagse Wandelreis – De doorkruising

Vanaf 1.532 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

12 Daagse Wandelreis – De doorkruising

Te voet met transport backup het eiland verkennen
U wandelt op individuele basis dwars over La Réunion, waarbij u kunt genieten van het prachtig ongerepte landschap, om vervolgens te relaxen aan het strand. Aktief en heerlijk genieten van lekker eten en strand.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan