Informatie over la Reunion

//Informatie over la Reunion
Informatie over la Reunion2017-06-28T14:54:13+01:00

Op deze pagina vindt u meer informatie over la Reunion.

De geheimzinnige en unieke natuur van La Réunion krijgt gestalte door imposante bergmassieven, diepe dalen en tropisch groene hoogvlaktes. Het eiland vormt een waar eldorado voor wandelaars, die hun hart kunnen ophalen op de vele goed bewegwijzerde wandelpaden door het bergachtige binnenland.

La Réunion telt ruim 17 kilometer aan fraaie zandstranden. De meeste kuststroken zijn echter wild en lopen steil af in zee. Het eiland geldt als een ideale vakantieplek voor natuurliefhebbers en mensen die graag op ontdekking gaan. U kunt het indrukwekkende La Reunion het beste verkennen tijdens wandelingen, tochten per mountainbike of autoritten dwars door het binnenland.

informatie over la Reunion

De vulkaan Piton des Neiges reikt tot een hoogte van 3.069 meter en de Piton de la Fournaise is nog steeds actief. Naast het adembenemende landschap heeft La Réunion ook een veelzijdige cultuur.

Het eiland is een overzees departement van Frankrijk en herbergt een mengelmoes van culturen. De Creolen vormen de grootste bevolkingsgroep. Samen met Tamils, Madagassiërs, Afrikanen, moslims en Aziaten zorgen ze voor een bonte, vriendelijke bevolkingsmix. Alle inwoners hebben een Frans paspoort.

Praktische informatie over La Reunion

Accommodaties
Op La Reunion zijn slechts een paar luxe hotels. De meeste accommodaties zijn eenvoudig. Het gaat daarbij meestal om kleine pensions en landelijke hotels. Ze bieden goede maaltijden en een persoonlijke atmosfeer. Let op: er wordt veelal € 1 p.p.p.n. aan toeristenbelasting ter plaatse aangerekend.

Eten en drinken
De keuken op La Reunion bestaat uit een gevarieerd aanbod van Franse, Creoolse, Indiase en Chinese gerechten. Kraanwater is drinkbaar, maar mineraalwater wordt aanbevolen.

Gezondheid
De gezondheidszorg op het eiland is goed met voldoende artsen en apotheken. Neem altijd een kleine reisapotheek mee met muggenspray, verband en pijnstillers. Inentingen worden meestal niet voorgeschreven. La Reunion is malariavrij.

Geldzaken
Op La Reunion gebruikt men de Euro. Creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden geaccepteerd in hotels en in de steden. Reischeques kunnen worden omgewisseld. Geld contact opnemen met een creditcard is mogelijk bij banken. Indien u beschikt over een bankpas met pincode kunt u in de grotere plaatsen tevens geld trekken uit een geldautomaat met uw bankpas.

Helikopterrondvluchten
Het is erg populair op La Reunion om het eiland vanuit vogelperspectief te bewonderen. Er zijn verschillende routes waar u uit kunt kiezen. De vluchten kunnen vooraf worden gereserveerd, maar dienen ter plaatse betaald te worden aangezien weersomstandigheden tot wijzigingen kunnen leiden.

Kleding
In de kustgebieden volstaat lichte zomerkleding. ’ s Ochtends en ’s avonds kan een dunne jas van pas komen. In de bergen kan het gedurende de avond flink afkoelen.

Klimaat/reistijd
La Réunion kan het gehele jaar bezocht worden. De beste reistijd is van mei tot november.

Paspoort/visa
Omdat La Reunion een departement van Frankrijk is, volstaat voor EU-staatsburgers een geldig identiteitsbewijs. Bij een combinatiereis met Mauritius dient men in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat bij aankomst nog 3 maanden geldig is.

Tijdverschil
In dit deel van de Indische Oceaan is het in de zomermaanden 2 uur later en in de wintermaanden 3 uur later dan in Nederland en België.

Talen
De ambtelijke taal op La Reunion is Frans. Daarnaast behoort ook het Creools tot de omgangstalen.

Transport en verkeer
Op Reunion wordt rechts gereden. De afstanden tussen de plaatsen zijn relatief kort en alles is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto. Het wegennet bestaat uit goed onderhouden geasfalteerde wegen. Kleine zijstraatjes en landweggetjes zijn meestal ongeplaveid. De Franse verkeersregels zijn van toepassing. Brandstof is op het gehele eiland goed verkrijgbaar.

Nog meer informatie over la Reunion kunt u hieronder vinden.

Reisaanbiedingen voor Reunion (t116)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Reunion is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Eiland van contrasten

Vanaf 1.425 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Eiland van contrasten

15-daagse individuele rondreis met strandvakantie van/naar St.Denis
La Réunion, het eiland met duizend gezichten, is een eiland van contrasten. De veelzijdigheid van het eiland vindt u terug in de tropische vegetatie, fascinerende bergen, de actieve vulkaan en een bonte bevolking. La Réunion is een ideaal eiland om actief te zijn.
meer informatie

Familieavontuur op La Réunion

Vanaf 1.489 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Familieavontuur op La Réunion

12-daagse autorondreis van/naar Saint-Denis
Maak samen met uw familie kennis met het spectaculaire landschap en de fantastische natuur van dit unieke eiland. Heerlijk eten, mooie natuur en relaxen aan het strand.
Vmeer informatie

12 Daagse Wandelreis – De doorkruising

Vanaf 1.532 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

12 Daagse Wandelreis – De doorkruising

Te voet met transport backup het eiland verkennen
U wandelt op individuele basis dwars over La Réunion, waarbij u kunt genieten van het prachtig ongerepte landschap, om vervolgens te relaxen aan het strand. Aktief en heerlijk genieten van lekker eten en strand.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan