×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Prachtig uitzicht tijdens het wandelen

Prachtig uitzicht tijdens het wandelen | La Réunion

Ontdek de jungle van La Réunion

Ontdek de jungle van La Réunion | La Réunion

Informatie over la Reunion

De geheimzinnige en unieke natuur van La Réunion krijgt gestalte door imposante bergmassieven, diepe dalen en tropisch groene hoogvlaktes. Het eiland vormt een waar eldorado voor wandelaars, die hun hart kunnen ophalen op de vele goed bewegwijzerde wandelpaden door het bergachtige binnenland.

La Réunion telt ruim 17 kilometer aan fraaie zandstranden. De meeste kuststroken zijn echter wild en lopen steil af in zee. Het eiland geldt als een ideale vakantieplek voor natuurliefhebbers en mensen die graag op ontdekking gaan. U kunt het indrukwekkende La Reunion het beste verkennen tijdens wandelingen, tochten per mountainbike of autoritten dwars door het binnenland.

 

informatie over la Reunion

De vulkaan Piton des Neiges reikt tot een hoogte van 3.069 meter en de Piton de la Fournaise is nog steeds actief. Naast het adembenemende landschap heeft La Réunion ook een veelzijdige cultuur.

Het eiland is een overzees departement van Frankrijk en herbergt een mengelmoes van culturen. De Creolen vormen de grootste bevolkingsgroep. Samen met Tamils, Madagassiërs, Afrikanen, moslims en Aziaten zorgen ze voor een bonte, vriendelijke bevolkingsmix. Alle inwoners hebben een Frans paspoort.

Praktische informatie over La Reunion

Accommodaties

Op La Reunion zijn slechts een paar luxe hotels. De meeste accommodaties zijn eenvoudig. Het gaat daarbij meestal om kleine pensions en landelijke hotels. Ze bieden goede maaltijden en een persoonlijke atmosfeer. Let op: er wordt veelal € 1 p.p.p.n. aan toeristenbelasting ter plaatse aangerekend.

Eten en drinken

De keuken op La Reunion bestaat uit een gevarieerd aanbod van Franse, Creoolse, Indiase en Chinese gerechten. Kraanwater is drinkbaar, maar mineraalwater wordt aanbevolen.

Gezondheid

De gezondheidszorg op het eiland is goed met voldoende artsen en apotheken. Neem altijd een kleine reisapotheek mee met muggenspray, verband en pijnstillers. Inentingen worden meestal niet voorgeschreven. La Reunion is malariavrij.

Geldzaken

Op La Reunion gebruikt men de Euro. Creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden geaccepteerd in hotels en in de steden. Reischeques kunnen worden omgewisseld. Geld contact opnemen met een creditcard is mogelijk bij banken. Indien u beschikt over een bankpas met pincode kunt u in de grotere plaatsen tevens geld trekken uit een geldautomaat met uw bankpas.

Helikopterrondvluchten

Het is erg populair op La Reunion om het eiland vanuit vogelperspectief te bewonderen. Er zijn verschillende routes waar u uit kunt kiezen. De vluchten kunnen vooraf worden gereserveerd, maar dienen ter plaatse betaald te worden aangezien weersomstandigheden tot wijzigingen kunnen leiden.

Kleding

In de kustgebieden volstaat lichte zomerkleding. ’ s Ochtends en ’s avonds kan een dunne jas van pas komen. In de bergen kan het gedurende de avond flink afkoelen.

Klimaat/reistijd

La Réunion kan het gehele jaar bezocht worden. De beste reistijd is van mei tot november.

Paspoort/visa

Omdat La Reunion een departement van Frankrijk is, volstaat voor EU-staatsburgers een geldig identiteitsbewijs. Bij een combinatiereis met Mauritius dient men in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat bij aankomst nog 3 maanden geldig is.

Tijdverschil

In dit deel van de Indische Oceaan is het in de zomermaanden 2 uur later en in de wintermaanden 3 uur later dan in Nederland en België.

Talen

De ambtelijke taal op La Reunion is Frans. Daarnaast behoort ook het Creools tot de omgangstalen.

Transport en verkeer

Op Reunion wordt rechts gereden. De afstanden tussen de plaatsen zijn relatief kort en alles is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto. Het wegennet bestaat uit goed onderhouden geasfalteerde wegen. Kleine zijstraatjes en landweggetjes zijn meestal ongeplaveid. De Franse verkeersregels zijn van toepassing. Brandstof is op het gehele eiland goed verkrijgbaar.
 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Cirque Salazie, La Réunion
Vanaf € 804

per persoon

La Reunion en Mauritius

De hoogtepunten van de Indische Oceaan: La Réunion en Mauritius in een 9-daagse combinatiereis. Een reis met avontuur en ontspanning!

Lees meerOfferte aanvragen

Waterval
Vanaf € 1.415

per persoon

Eiland van contrasten

Zoals de naam al zegt is deze 15-daagse individuele autorondreis een reis met vele contrasten. Dit door het eiland La Réunion die beschikt over...

Lees meerOfferte aanvragen

Le Sakoa
Vanaf €804

per persoon

Combinatiereis La Réunion & Mauritius of Mayotte

De hoogtepunten van La Réunion en Mauritius of Mayotte worden in deze reis van 9 dagen gecombineerd.

Lees meerOfferte aanvragen

Piton de la Fournaise
Vanaf €222

per persoon

Familieavontuur op La Réunion

Tijdens deze 12-daagse gaat u samen met u familie in de auto dit eiland met spectaculaire landschappen ontdekken.

Lees meerOfferte aanvragen

Waterval Trou de Fer
Vanaf € 1.532

per persoon

Wandelreis - De doorkruising

Vanaf St-Denis gaat er een wandelreis van 13 dagen. Wandel langs ongerepte landschappen waarbij fotomomenten met elke stap aanwezig zijn.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.