Zuidoostkust van Zanzibar

///Zuidoostkust van Zanzibar
Zuidoostkust van Zanzibar2017-07-19T09:37:37+01:00

De zuidoostkust van Zanzibar bestaat uit Jambiani, Paje en Bwejuu. Dit deel van Zanzibar staat bekend om haar prachtige bounty stranden – de meest exotische van Zanzibar! Een groot deel van de zuidoostkust ligt op het het Michamvi schiereiland, een 10 kilometer lang en 2 kilometer breed stuk land tussen Chwaka Bay in het oosten en de Indische Oceaan in het westen. Omdat hier slechts enkele hotels liggen, is rust in dit gebied gegarandeerd. Het enige geluid dat u hoort zijn de rustige golven van de Indische Oceaan en de geluiden uit de natuur zelf.

Michamvi leent zich uitstekend om te duiken, maar ook een strandwandeling te maken door de nog ongerepte natuur. Aan de oceaan kant van het schiereiland is een groot rif te vinden, het ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust. Er worden hiernaartoe duik- en snorkeltrips georganiseerd. In de lagune heeft u helaas te maken met getijden. Vanwege de ondiepe lagune, kunt u alleen bij hoogwater hier zwemmen en snorkelen en bij laagwater slechts poedelen in het ondiepe water.

Het Chwaka Bay Conservation Area – onderdeel van het Jozani Forest -vormt het leefgebied voor verschillende soorten wild, zoals het Zanzibariaanse luipaard, de red colobus aapjes en de Ader duiker. De ‘Conservation Area’ beschikt over vijf belangrijke soorten vegatatie: grondwater bos, koraal, zout, mangrove en zeewier.

De afstand naar de luchthaven van Zanzibar is 55km (ongeveer 1 uur rijden). Onderweg komt u langs Jozani Forest, waar u de red colobus aapjes kunt vinden. Als u op zoek bent naar nachtleven, dan kunt u terecht in het dorpje Paje (op slechts 20 minuten van het schiereiland Michamvi.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we aan de Zuidoostkust van Zanzibar aanbieden:

Wat klanten zeggen (t108)

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan