Franschhoek2017-07-19T23:18:45+01:00

Franschhoek is een fraai gelegen wijndorp aan de oostzijde van het Kaapse wijnland. Het plaatsje – met een typisch Frans karakter – ligt in een bergkom, omgeven door de Franschhoek– en Groot Drakensteinbergen. De meeste wijnboerderijen liggen op loopafstand van het dorpscentrum.

Dit gebied werd in de 17e eeuw gekoloniseerd door de Franse Hugenoten, die in Frankrijk vanwege hun geloof werden vervolgd. Na een kortstondig verblijf in Nederland emigreerden ze rond 1693 naar de Kaapkolonie. Een jaar later kregen ze dit gebied toegewezen om een nieuw bestaan op te bouwen. De Franse Hugenoten legden zich hier met name toe op de wijnbouw. De nieuwe kolonisten brachten als boeren en ambachtslieden veel vaardigheden met zich mee en kregen daardoor een grote invloed in het gebied.

Het Franse karakter komt duidelijk tot uitdrukking in het dorp, waar u restaurants en wijngaarden vindt met namen als Grande Provence, Le Petit Ferme, Bouillabaise, Chamonix, en Mont Rochelle. Ook het menu in de restaurants biedt vaak een ruime keuze aan Provençaalse gerechten.

Franschhoek heeft eigenlijk – afgezien van het in 1948 opgerichte Hugenotenmonument – geen echt grote bezienswaardigheden, ofschoon het museum bij het monument de moeite van een bezoek waard is – het vertelt de geschiedenis van de Hugenoten in Zuid-Afrika. De echte attractie van het dorp zijn de restaurants, de terrasjes en de natuurlijke omgeving. Geen enkele plaats in Zuid-Afrika heeft meer toprestaurants dan Franschhoek. Een ideale dag in Franschhoek bestaat dus uit uitslapen, een uitgebreid ontbijt, een wandeling door de wijngaarden, een heerlijke lunch, wat luieren op een terras waarbij u geniet van het uitzicht, een kort bezoek aan het zwembad, sauna of wellnesscenter en daarna ’s avonds een uitgebreid diner.

Wijngaarden en wijnkelders
U heeft bij Franschhoek een ruime keus aan wijngaarden en wijnkelders om te bezoeken. De meeste kelders bieden de mogelijkheid tot wijnproeven. Bij sommige kunt u ook eten en overnachten. De volgende wijnboerderijen worden veel bezocht:

  • Boschendal – een fraai gelegen historische wijnboerderij met fraaie architectuur, waar u in het Café onder het genot van een goede maaltijd kunt proeven van de uitstekende rode wijnen (Cabernet auvignon en Merlot). Boschendal ligt – als één van de weinige wijnboerderijen – wat verder buiten het dorp (www.boschendal.com).
  • Cabrière Estate – biedt een grote verscheidenheid aan wijnen (van moeserende-, witte- en rode- tot dessertwijn). Op zaterdags slaat de eigenaar na de rondleiding op traditionele wijze enkele flessen moeserende wijnen open met een sabel (www.cabriere.co.za).
  • Grande Provence – een prachtige wijnboerderij met een stijlvol restaurant, art galerie en proeflokaal (www.grandeprovence.co.za).
  • Chamonix – gelegen aan de westzijde van het dorp op een heuvel. De wijnboerderij heeft een goed maar redelijk geprijsd restaurant (www.chamonix.co.za).

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Franschhoek aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan