Tulbagh2017-07-19T23:29:14+01:00

Ongeveer 160 km ten noorden van Kaapstad – aan de Breede Rivier – ligt het kleine afgelegen plaatsje Tulbagh. Het plaatsje werd in 1700 gesticht door gouverneur Willem Adriaan Van der Stel, die in het dal van de Breede Rivier een nieuwe nederzetting wilde vestigen. Hij noemde het plaatsje naar zijn voorganger.

Delen van het plaatsje zien eruit als een 18de eeuws stadje. Met name Church Street is pitoresk. De oude kerk vormt het hart van het Oude Kerk Volksmuseum, dat dateert uit 1743. Het museum bestaat uit vier gerestaureerde gebouwen en herbergt een fraaie verzameling kostuums en meubilair, waaronder de originele preekstoel, kerkbanken en bijbel.

Het door de Witzenberg– en Winterhoekbergen omgeven stadje kwam in 1969 in het nieuws toen het werd getroffen door een aardbeving. In vijf jaar tijd werd Church Street, waar 32 Victoriaanse en Kaaps-Hollandse huizen staan, gerestaureerd. In het Oude Kerk Volksmuseum is een kleine expositie gewijd aan de aardbeving van 1969 en de herstelwerkzaamheden die erop volgden.

The Oude Drostdy – de oude herberg die dateerd uit 1885 – is tegenwoordig een museum, met een verzameling grammofoons en Kaaps-Hollands meubilair.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en lodges die we in en bij Tulbagh aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan