×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Malindi

Malindi is - na het 120km zuidelijker gelegen Mombasa - de tweede kuststad van Kenia. Malindi bestond al in de 13e eeuw. Vasco da Gama was de eerste Europeaan die Malindi bezocht. Hij legde in 1498 bij Malindi aan, tijdens zijn ontdekkingsreis vanuit Portugal via Kaap de Goede Hoop (Zuid-Afrika) naar India. Tegenwoordig treft u in Malindi naast de Arabische en Afrikaanse - ook Italiaanse invloeden aan, vanwege de vele Italianen die in en rond Malindi geïnvesteerd hebben.

Malindi is een Afrikaans-Arabische nederzetting met een behoorlijk authentiek oud stadscentrum. Maar Malindi is een ook idyllische strandbestemming. Het is de uitgelezen plek voor liefhebbers van rust en voor duikers en snorkelaars. Ten zuiden van Malindi vind u prachtige koraalriffen in het Malindi Marine National Park, waar u ook met de dolfijnen kunt zwemmen.

Ten zuiden van Malindi liggen de Gede Ruins. Op deze plek woonden eind 13e eeuw al zo’n 2500 mensen. Gezien de omvang van de gebouwen, gaat men er vanuit dat het een zeer welvarend stadje was. Desondanks was het onbekend en wordt het niet genoemd in historische stukken. Het is nu een nationaal monument en er bevindt zich een museum. Ook elders aan de kust zijn nog ruïnes te vinden.

Ten noordwesten van Malindi bevindt zich de spectaculaire Marafa Depression, lokaal bekend staand als Hell’s Kitchen, een haast buitenaards landschap van kloven en ravijnen.

Rondom Malindi liggen vele luxe hotels, waar u heerlijk kunt relaxen. U vindt hier ook tal van Nationale Parken, zoals het Malindi Park, Watamu Forest en het Arabuko Sokeke Forest, waar u heerlijk kunt genieten van de natuur.

Malindi is ook een echt vissersplaatsje. Met enige regelmaat komen de traditionele vissersboten terug naar de stad met zwaardvissen en andre oceaanvis. U kunt ook zelf gaan vissen op de ’big game fish’, de beste tijd daarvoor is november t/m maart.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.