Mombasa en de zuidkust

Mombasa en de zuidkust2017-07-12T09:22:10+01:00

Mombasa is de voormalige hoofdstad van Kenia en is tot op heden de belangrijkste havenstad van Oost-Afrika. Belangrijke bezienswaardigheden in de stad zijn Mombasa Harbour, de oude havenbuurt en Fort Jesus, een voormalig fort van de Portugezen waar nu een keramiekmuseum gevestigd is. Mombasa is vooral bekend om zijn mooie stranden. Ten noorden van de stad liggen de meer toeristische stranden met luxeuze resorts zoals Nyali Beach. Ten zuiden van Mombasa liggen mooie ongerepte stranden zoals Tiwi Beach, Shelley Beach en Diani Beach.

Relaxen langs de kust
Kenia kent naast z’n fascinerende wildparken en cultuur ook een prachtige kustlijn met tropische palmstranden! Een paar dagen luieren onder de Keniaanse zon is natuurlijk een geschikte manier om uw safari reis langs nationale parken relaxed te beindigen (of te beginnen). Plof neer in je strandstoel aan de zuidkust van Mombasa of snorkel de kust af op zoek naar tropische vissen. Want, in Kenia bevinden de national parks zich niet alleen boven water. Voor de drukke handelshaven Mombasa kun je snorkelen in het zeepark Wasini.

In de Indische Oceaan voor zuidelijk Kenia liggen indrukwekkende koraaleilandjes en goudgele luierstranden. Kenia is zeer geschikt voor de zon, zee en zandaanbidder!

Mombasa Noord
Een idyllische strandbestemming die op ongeveer 2 uur rijden ten noorden van Mombasa gelegen is. Bij laagwater kunt u uitstekend snorkelen en zult u prachtige gekleurde vissenom u heen zien zwemmen. Er zijn ook ‘glazenbodem’ bootjes. Naast de strandmogelijkheden zijn er ook andere excursiemogelijkheden.

Mombasa Zuid
Een strandbestemming met witte zonovergoten langgerekte stranden. Voor uw hotel aan de zuidkust van Mombasa vaart u per veerboot over en rijdt u in circa 45 minuten naar uw accommodatie.

Diani Beach
Diani Beach ligt 31 km zuidelijk van Mombasa. Het langerekte hagelwitte strand staat vooral bekend om zijn mooie koraalriffen voor de kust, het aangename tropisch klimaat en het warme zeewater van de Indische Oceaan. Als u wilt genieten van een adembenemende onderwaterwereld, kunt u hier uw hart ophalen. En vergeet natuurlijk niet om een safari te maken en een bezoek te brengen aan Shimba Hills Nationaal Park !

Diani Beach is eigenlijk een ongeveer 9,5 km lange kuststrook met de mooiste duiklocaties en prachtige koraalriffen. U kunt vanaf Diani Beach unieke excursies maken, zoals een ‘cruise’ per fiets naar Afrikaanse dorpjes of een boottocht maken waarbij u de dolfijnen kunt zien zwemmen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende stad Mombasa en een safari kunt u eigenlijk ook niet overslaan. Er is een klein winkelcentrum en een bazaar met diverse kraampjes.

Wat klanten zeggen (t105)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij Mombasa aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan