×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Wandeling in de Masai Mara

Wandelsafari Masai Mara | Vakantie Kenia

Olifanten tijdens een safari in Masai Mara

Wandelsafari Masai Mara | Vakantie Kenia

Het westen van Kenia

Great Rift Valley

De in het westen van Kenia gelegen "Great Rift Valley" (Grote Slenk) maakt deel uit van een grote scheur in de aardkorst die 2 miljoen jaar geleden ontstond en die loopt over bijna 7000 km van Jordanië tot Mozambique. De scheur doorsnijdt Kenia van noord naar zuid. In en rondom de kloof liggen tal van vulkanen en in de kloof hebben zich tal van meren gevormd, als overblijfselen van een opgedroogde binnenzee. Sommige meren zijn zoetwatermeren, andere zijn sodahoudend. U vindt hier de beroemde meren als Lake Nakuru, en Lake Naivasha. Tijdens een reis door de vallei kunt u genieten van prachtige uitzichten over vruchtbare valleien en de vogelrijke meren.

Lake Victoria

Lake Victoria is het grootste meer op het Afrikaanse continent. Het werd ontdekt midden 19de eeuw door de ontdekkingsreiziger John Hanning Speke en werd genaamd naar de Engelse koningin Victoria. Het meer is in feite een kloof tussen de westarm en de oostarm van de Rift Valley. Het Victoriameer is een meer van superlatieven met een oppervlate van 69.484 km² en een maximale diepte van 81 m. Bovendien bevat het meer ook meer dan 200 soorten vis, waardoor het een belangrijke bron van inkomsten is voor de vissers.

Lake Nakuru

Lake Nakuru is een ondiep sodameer. Dankzij de aanwezige mineralen in het water, groeien de algen er weelderig. Deze zijn een ideale voedingsbron voor de flamingo’s die u hier, samen met tal van andere watervogels, dan ook in overvloed aantreft.

Lake Naivasha

Lake Naivasha is het mooiste meer van Kenia’s Rift Valley Lakes met zijn weelderig begroeide oevers, afgesloten lagunes, papyrusplanten en blauwe waterlelies. Voor ornithologen is dit zoetwatermeer een waar paradijs door de aanwezigheid van tal van watervogels.

Lake Bogoria

Lake Bogoria maakt deel uit van een nationaal park waarin tal van heetwaterbronnen aanwezig zijn. Rondom het meer zelf vindt u de grootste flamingopopulatie ter wereld.

Lake Baringo

Lake Baringo is een zoetwatermeer vol van nijlpaarden en krokodillen. Rondom het meer wonen ook tal van vogelsoorten zoals adelaars en neushoornvogels.

Masai Mara

Ten zuiden van de meren - aan de grens met Tanzania - ligt het Masai Mara National Reserve. Dit is het belangrijkste natuurpark van Kenia. Het park ligt aan de noordzijde van het Serengeti National Park.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.