Het westen van Kenia

//Het westen van Kenia
Het westen van Kenia2017-07-11T23:46:30+01:00

Great Rift Valley
De in het westen van Kenia gelegen “Great Rift Valley” (Grote Slenk) maakt deel uit van een grote scheur in de aardkorst die 2 miljoen jaar geleden ontstond en die loopt over bijna 7000 km van Jordanië tot Mozambique. De scheur doorsnijdt Kenia van noord naar zuid. In en rondom de kloof liggen tal van vulkanen en in de kloof hebben zich tal van meren gevormd, als overblijfselen van een opgedroogde binnenzee. Sommige meren zijn zoetwatermeren, andere zijn sodahoudend. U vindt hier de beroemde meren als Lake Nakuru, en Lake Naivasha. Tijdens een reis door de vallei kunt u genieten van prachtige uitzichten over vruchtbare valleien en de vogelrijke meren.

Lake Victoria
Lake Victoria is het grootste meer op het Afrikaanse continent. Het werd ontdekt midden 19de eeuw door de ontdekkingsreiziger John Hanning Speke en werd genaamd naar de Engelse koningin Victoria. Het meer is in feite een kloof tussen de westarm en de oostarm van de Rift Valley. Het Victoriameer is een meer van superlatieven met een oppervlate van 69.484 km² en een maximale diepte van 81 m. Bovendien bevat het meer ook meer dan 200 soorten vis, waardoor het een belangrijke bron van inkomsten is voor de vissers.

Lake Nakuru
Lake Nakuru is een ondiep sodameer. Dankzij de aanwezige mineralen in het water, groeien de algen er weelderig. Deze zijn een ideale voedingsbron voor de flamingo’s die u hier, samen met tal van andere watervogels, dan ook in overvloed aantreft.

Lake Naivasha
Lake Naivasha is het mooiste meer van Kenia’s Rift Valley Lakes met zijn weelderig begroeide oevers, afgesloten lagunes, papyrusplanten en blauwe waterlelies. Voor ornithologen is dit zoetwatermeer een waar paradijs door de aanwezigheid van tal van watervogels.

Lake Bogoria
Lake Bogoria maakt deel uit van een nationaal park waarin tal van heetwaterbronnen aanwezig zijn. Rondom het meer zelf vindt u de grootste flamingopopulatie ter wereld.

Lake Baringo
Lake Baringo is een zoetwatermeer vol van nijlpaarden en krokodillen. Rondom het meer wonen ook tal van vogelsoorten zoals adelaars en neushoornvogels.

Masai Mara
Ten zuiden van de meren – aan de grens met Tanzania – ligt het Masai Mara National Reserve. Dit is het belangrijkste natuurpark van Kenia. Het park ligt aan de noordzijde van het Serengeti National Park.

Wat klanten zeggen (t105)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en safarilodges die we in het Westen van Kenia aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan