Lake Bogoria National Park

///Lake Bogoria National Park
Lake Bogoria National Park2017-07-12T00:01:13+01:00

Lake Bogoria is één van de zoutmeren in de “Great Rift Valley” (Grote Slenk). Het meer ligt op 280 km van Nairobi – net boven de evenaar op 990 meter boven de zeespiegel. Het meer ligt noordelijk van Lake Nakuru en Lake Baringo. Lake Bogoria staat bekend om z’n 17 geisers en meer dan 200 warmwaterbronnen, die u vooral in de omgeving van Chemurkeu en Loburu ziet.

Lake Bogoria heeft een gemiddelde diepte van 10 meter, is 35 km lang en 3,5 km breed. Het wateroppervlak wisselt rondom de 700 km², naargelang de watertoevoer via de Emsos en Sandai riviertjes. Er vloeit echter geen water uit het meer, alles verdampt. Hoewel het dus een bijzonder zout meer is, produceert Lake Bogoria voldoende blauwgroene algen, die een geliefde voeding zijn voor de roze flamingo. Bij het meer leven ruim 10 miljoen vogels, waaronder flamingo’s pelikanen en visarenden. De graslanden rondom het meer zijn begroeid met euphorbia en acaciabomen, hier leven zebra’s, bavianen hyena’s en diverse antilopen – zoals koedoes, klipspringers, dikdik’s en Thomson gazelle.

Het Lake Bogoria is beschermd gebied sinds 1973. Aanvankelijk kwam de bescherming van het park er in de eerste plaats voor de koedoes, die hier in grote aantallen te bewonderen zijn. Er werden in het park ook wel eens luipaarden en cheetah’s gesignaleerd.

Wetenschappelijke studies toonden aan dat het waterpeil van Lake Bogoria 10.000 jaar geleden ongeveer 9 meter hoger stond en dat er toen wel water uit het meer wegvloeide, vermoedelijk richting het Baringo meer. Tijdens de IJstijd vormden beiden waarschijnlijk zelfs één groot meer.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en safarilodges die we bij het Lake Bogoria National Park aanbieden:

Wat klanten zeggen (t105)

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan