×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Lake Bogoria National Park

Lake Bogoria is één van de zoutmeren in de "Great Rift Valley" (Grote Slenk). Het meer ligt op 280 km van Nairobi - net boven de evenaar op 990 meter boven de zeespiegel. Het meer ligt noordelijk van Lake Nakuru en Lake Baringo. Lake Bogoria staat bekend om z’n 17 geisers en meer dan 200 warmwaterbronnen, die u vooral in de omgeving van Chemurkeu en Loburu ziet.

Lake Bogoria heeft een gemiddelde diepte van 10 meter, is 35 km lang en 3,5 km breed. Het wateroppervlak wisselt rondom de 700 km², naargelang de watertoevoer via de Emsos en Sandai riviertjes. Er vloeit echter geen water uit het meer, alles verdampt. Hoewel het dus een bijzonder zout meer is, produceert Lake Bogoria voldoende blauwgroene algen, die een geliefde voeding zijn voor de roze flamingo. Bij het meer leven ruim 10 miljoen vogels, waaronder flamingo’s pelikanen en visarenden. De graslanden rondom het meer zijn begroeid met euphorbia en acaciabomen, hier leven zebra’s, bavianen hyena’s en diverse antilopen - zoals koedoes, klipspringers, dikdik’s en Thomson gazelle.

Het Lake Bogoria is beschermd gebied sinds 1973. Aanvankelijk kwam de bescherming van het park er in de eerste plaats voor de koedoes, die hier in grote aantallen te bewonderen zijn. Er werden in het park ook wel eens luipaarden en cheetah’s gesignaleerd.

Wetenschappelijke studies toonden aan dat het waterpeil van Lake Bogoria 10.000 jaar geleden ongeveer 9 meter hoger stond en dat er toen wel water uit het meer wegvloeide, vermoedelijk richting het Baringo meer. Tijdens de IJstijd vormden beiden waarschijnlijk zelfs één groot meer.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.