×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Pelikanen in Lake Nakuru

Lake Nakuru National Park Pelikanen | Vakantie Kenia

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru ligt in de "Great Rift Valley" (Grote Slenk). Lake Nakuru is een ondiep sodameer. Dankzij de aanwezige mineralen in het water, groeien de algen er weelderig. Deze zijn een ideale voedingsbron voor de flamingo’s die u hier, samen met tal van andere watervogels, dan ook in overvloed aantreft.

Het landschap kenmerkt zich door open vlaktes en acaciabossen, waar veel neushoorns en grote kuddes waterbokken leven. Meer dan zestig neushoorns genieten hier bijzondere bescherming. Vanaf de Baboon cliff heeft u een adembenemend uitzicht over het meer, dat roze ziet van de vele flamingo’s.

Het Lake Nakuru is het bekendste vogelreservaat van Kenia. Het park staat vooral bekend om zijn enorme populatie van flamingo’s. Afhankelijk van de waterstand in het meer, kunnen hier 2 miljoen flamingo’s langs de oevers te zien zijn. Beide soorten flamingo’s zijn hier aanwezig, zowel de "lesser" en de "greater flamingo", en leveren altijd een mooi decor voor vele foto’s. Als een groot lang dieproze lint langs het water vormen de flamingo’s een mooi schouwspel.

Het Lake Nakuru heeft geen natuurlijke uitgang waardoor al het opgevangen regenwater dient te verdampen. Hierdoor kan het voorkomen dat flamingo’s uitwijken als de waterstand te hoog is. Naarmate het water verdampt komen flamingo’s in grote getallen terug. Flamingo’s wijken uit naar naburige meren waaronder Lake Bogoria en Lake Elmenteita.

Naast flamingo’s leven er ruim 4000 pelikanen, die aan het badderen zijn in de Makalia rivier - gevoed door de Makalia watervallen in het noorden van het park met regenwater van het hoogplateau. Het Lake Nakuru bevat veel vis, dit is een belangrijke voorwaarde voor de aanwezigheid van Pelikanen, aangezien een pelikaan ongeveer een kilo vis per dag eet. In Lake Nakuru is de tilapia vis uitgezet, om de larven van de muskieten in dwang te houden tevens creëerde dit een voedingsbron voor de pelikanen.Naast 400 vogelsoorten leven er ook veel zoogdieren rond het meer. Voornamelijk biedt het Nakuru reservaat bescherming aan de Rothschild giraf en de neushoorn. Inmiddels is de populatie van beide diersoorten zo groot, waardoor deze gemakkelijk in het reservaat zijn terug te vinden. Veelal moet u voor de zwarte neushoorn in het noordoostelijk deel van het park zijn, maar door de aantrekkingskracht van de flamingo’s wordt dit deel vaak over geslagen. In het noordoostelijk deel van het park - in de omgeving van de Makalia waterval - vindt u ook veel gazellen en zebra’s. De waterspiegel in het meer is ook bepalend voor hoeveel neerslag er in de hooglanden van Kenia valt.

Menengai krater

De Menengai krater is een grote vulkanische krater, die noordelijk van Lake Nakuru ligt. Deze en andere vulkanen zijn karakteristiek voor de Rift vallei. Vloeibare magma steeg op langs de diepe breukzones in de aardkorst, die de Great Rift Valley hebben gevormd. De krater is 8-10 km in diameter en 485 m diep.

Klimaatverandering

De klimaatveranderingen rondom de aarde veroorzaken ook bij Lake Nakuru veranderingen. Door lang aanhoudende droogte viel het Lake Nakuru in 1997 bijna helemaal droog. Het meer werd daardoor te zout, waardoor de flamingo’s zijn uitgeweken naar andere meren tot in Tanzania. In 1998 heeft de El Nino regenval ervoor gezorgd dat het meer werd gered van de ondergang. De lang aanhoudende regens vulden toen het bekken weer op, echter een groot aantal flamingo’s is nooit meer teruggekeerd.

Momenteel zijn er nog altijd grote aantallen flamingo’s te bekennen, maar niet meer de miljoenen zoals die hier vóór 1997 neerstreken. De flamingo’s trekken weg als de waterstand van het meer zakt en wijken uit naar het Elmenteita of het Noordelijker gelegen Bogoria meer. Het is onvoorspelbaar hoeveel flamingo’s er zich rond het meer bevinden tijdens uw bezoek, maar normaal gesproken is er een goede kans dat u nog steeds hier tienduizenden tot honderdduizenden flamingo’s gaat zien.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.