×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Luipaard in Samburu National Park, Kenia

Samburu NP Luipaard | Vakantie Kenia

Het Noorden van Kenia

Aberdare National Park ligt in de Keniaanse hooglanden. Er heerst een aangenaam klimaat en het gebied is zeer vruchtbaar. In het noordelijk deel ligt de hoogste top, de 3999 m hoge Ol Doinyo Lasatima. Op de flanken van deze berg ligt een landschap van graspollen met boomheide, afgewisseld met ijskoude beken en watervallen. De fauna van het Aberdare National Park is rijk en gevarieerd. Op de glooiende oostelijke hellingen van Aberdare leven olifanten, buffels, neushoorns, elandantilopen, waterbokken, bosbokken, rietbokken, diverse soorten duikers, leeuwen en hyena’s. Naast safari’s kunt u hier ook prachtige wandelingen maken.

Laikipia Laikipia is een uitgestrekt gebied ten noorden en westen van Mount Kenya. Een regio waar natuurbehoud hoog in het vaandel staat. Ver van de toeristische routes probeert de lokale bevolking, Maasai, Pokot en Samburu, samen met de lokale boeren de wildstand in stand te houden, daarbij hun traditionele levenswijze niet uit het oog verliezend. Het landschap wordt gevormd door grasvlaktes, heuvels en rivieren. U kunt hier prachtige wandelingen maken, waarbij bijzondere ontmoetingen met de kleurrijke bevolking centraal staan. Daarnaast is het mogelijk om op safari te gaan, zowel per open landrover of op de rug van een kameel.

Mount Kenya National Park

Ten noorden van Nairobi ligt Mount Kenya, één van de hoogste bergen van Afrika. De berg ligt op de evenaar; een vreemd gezicht, sneeuw op de evenaar. De hoogste berg van Kenia (5199 m) vormt met zijn besneeuwde toppen een schril contrast met de droge graslanden die de berg omringen. Op de berg treft u diverse soorten vegetatie aan. Op de lager gelegen hellingen wandelt u door tropisch regenwoud, waar het mogelijk is wild te observeren. Bamboejungle maakt langzaam plaats voor heidevegetatie. De plantenwereld vertoont de karakteristieke verdeling in vegetatiezones, van bergwouden tot alpiene vegetatie met reuzenkruiskruiden en lobelia’s.

De hoger gelegen bergmeren weerspiegelen de grillige en gekartelde toppen. De derde hoogste piek, Lenana (4985 m) kan door een ieder met een goede conditie bedwongen worden. Niet alleen het bereiken van de top van deze berg is bijzonder; de wildernisgebieden waar u doorheen wandelt, maken de beklimming alleen al meer dan de moeite waard.

Ten noorden van Mount Kenya ligt het weinig bezochte Meru National Park. In dit afgelegen park wordt het landschap bepaald door uitgestrekte grasvlaktes en uitlopers van omringende bergketens. Langs de rivieren leeft veel wild. Het park is nog onaangetast door mensenhanden en heeft een grote variëteit aan landschappen. In deze prachtige wildernis leeft niet alleen de ‘Big Five’, ook meer dan 300 soorten vogels zijn hier waargenomen. Hoewel Meru National Park één van de belangrijkste en mooiste nationale parken van Kenia is, ligt het buiten de gebruikelijke route die de meeste toeristen volgen. Alleen dat maakt een bezoek aan Meru al meer dan waard.

Samburu, Buffalo Springs en Shaba National Reserves

Wanneer u afdaalt van de hoogvlakte bij Mount Kenya naar het gebied van de Samburu stammen wordt het landschap steeds droger en woester. In dit gebied liggen drie aaneengesloten wildreservaten namelijk Samburu, Shaba en Buffalo Springs. De reservaten liggen allen net boven de evenaar. Een afgelegen wildernis in halfwoestijngebied met een unieke flora en fauna. Door dit gebied kronkelt de Ewaso Nyiro rivier, die aan beide oevers begroeid is met acacia’s, palmbomen en tamarinden, verzamelplaats van grote aantallen wilde dieren. Het Samburu National Park beschikt, samen met Maasai Mara wildreservaat, over de grootste concentraties wild. De Grevy’s zebra, reticulated giraffe en gerenoek komen in Kenia alleen in het noorden voor, evenals de Beisa oryx en de Somalische struisvogel.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.