×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Vrolijke Keniaan in Tsavo National Park

Cultuur in Kenia | Vakantie Kenia

Tsavo East National Park

Tsavo is niet alleen het grootste nationaal park in Kenia, maar ook het oudste. Het park is verdeeld in oost- en west-Tsavo door de weg van Mombasa naar Nairobi. Het park bevat geen zo’n grote wildconcentraties als Masai Mara, maar is toch de moeite waard om te bezoeken.

Tsavo heeft een indrukwekkend landschap, vanwege de vele lava-gletsjers. Ook vindt u hier Mudanda Rock, een mini-versie van Ayers Rock in Australië. De natuurlijke waterpoel bij deze rots is een trekpleister voor wild. Tsavo is verder ook bekend wegens zijn "rode" olifanten die u hier in grote getalen aantreft. Deze wentelen zich in het overvloedig aanwezige rode stof, waardoor ze die typische huidskleur krijgen.

Tsavo East

Tsavo Oost bestaat voor een groot deel uit een vlak savanne landschap, een groot deel hiervan is niet toegankelijk voor bezoekers door een slechte infrastructuur en de dichte struik-savanne. Het landschap hier is droog, met uitgestrekte vlaktes met bomen en struiken. De Galana rivier trekt veel wild. In dit deel van het park leven grote kuddes olifanten, leeuwen en zwarte neushoorns.

Het Yatta plateau is een vlak aflopende lava bergketen welke de westkant van het Tsavo Oost Nationaal park afschermt. Meer zuidelijk gelegen aan de rand, is de Mudanda Rock waar een natuurlijke waterplaats is voor honderden olifanten die daar dagelijkse drinken en een modderbad nemen. Voornamelijk door de rode aarde van Tsavo Nationaal park kleurt de olifantenhuid rood en hebben ze de bijnaam gekregen "pink elephants of Tsavo".

De snel opdrogende ondergrond wordt gevoed door de seizoen gebonden rivieren. Het park heeft 2 permanente rivieren die samen komen en de Galana rivier vormen. De Galana rivier samen met de Lugard Falls en de Crocodile punt zijn het bezoeken waard. In het centrum van het zuidelijk deel van Tsavo NP is de Aruba dam ooit door de mens gegraven. De Aruba dam kent een groot aantal wildbezoekers door het waterniveau van het kleine meertje. Vanaf Aruba dam richting Voi ligt het Kanderi moeras wat ook veel dieren trekt.

Wat vooral in het park op valt zijn de grote baobab bomen die her en der staan en die goed te herkennen zijn aan hun grote omvang en de weinige takken. Vraag het aan de plaatselijke bevolking, de één heeft het verhaal dat God een fout heeft gemaakt en de boom verkeerd om in de aarde heeft gezet, en een ander verhaal is de legende dat de boom steeds wegliep en God zo kwaad maakte dat deze op zijn kop in de aarde is gezet en niet meer kon weglopen. Een belangrijk aspect van deze boomsoort is dat het een leeftijd kent van over de 2000 jaar.

Tsavo Nationaal park kent de "Big Five" door goed management tegen het stropen, komen er ook weer zwarte neushoorns voor. De Hunters hartebeest die met uitsterven was bedreigd neemt hier ook weer in omvang toe. Ook is het mogelijk de Lesser Kudu te vinden in de droge beboste gebieden, omdat een kudu weinig drinkwater nodig heeft, in de buurt van de Galana rivier. Daarnaast kent het park ook nog ongeveer 600 verschillende vogelsoorten. Voornamelijk door de grote open vlakte is dit een terrein die de cheetah bevalt, let daarbij vooral op de kopjes, dit zijn bepaalde vormen van stenen waar een cheetah op gaat zitten om de omgeving te bespieden.

Aruba dam is een natuurlijk aangelegde drinkwaterplaats in het reservaat, waar inmiddels ook weer overnacht, kan worden in de Ashnil Aruba Lodge voorheen de Aruba lodge.

Tsavo East is redelijk vlak en enorm groot van omvang, het wild is in het droge seizoen voornamelijk te vinden in de buurt van de Galana rivier en de Kanderi moerassen. Het is verboden van de paden af te wijken waardoor een telelens geen overbodige luxe is in het park.

Het South Kitui reservaat ligt noordwestelijk van het Tsavo reservaat. Het reservaat is voornamelijk gesloten voor het normale publiek. Om dit reservaat te bezoeken kan men een verzoek in dienen bij Kenya Wildlife Service (KWS) waardoor u zich echt in niemandsland waant en waarbij u samen met iemand van Kenya Wildlife Service (KWS) begeleid kan worden in het park.

Het park kent ook nog een historie waar een boek over verschenen is en die verfilmd is: "The Man-Eaters of Tsavo" Het verhaal gaat over een groep leeuwen die de aanleg van de spoorlijn terroriseerde,en door grote veiligheidsvoorzieningen elke keer er weer in slaagde om arbeiders mee te slepen. De skeletten van de arbeiders zijn in een grot terug gevonden welke onder water is komen te staan. Het vervreemde een ieder, omdat een leeuw zijn prooi nooit naar dezelfde plek brengt en tot op vandaag blijft het een mysterie.

Het voornaamste punt ligt tussen Mtito Andei en Voi in waar de Tsavo rivier het park binnenstroomt bekend als de Maneaters Bridge. Het park kent nog een voorname 2e historie daar het een slagveld is geweest tijdens de Eerste Wereld Oorlog waar de Britse troepen vochten tegen de Duitsers die het toenmalige Tanganyika bezetten, het tegenwoordige Tanzania.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.