×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Lamu

Minder bekend dan de Keniaanse kust bij Mombasa, maar zeker de moeite waard is de Lamu archipel. Deze eilandengroep ligt meer naar het noorden en behoort tot het werelderfgoed. Ze was duizend jaar geleden een handelscentrum waar Afrikanen, Portugezen, Turken, Arabieren en Indiërs elkaar ontmoetten. Dat leidde tot een gemengde cultuur die zich het best laat opsnuiven in het autovrije Lamu-Stad met zijn smalle straatjes en hoge huizen voorzien van fraai bewerkte houten deuren. Naast cultuur vindt u hier vooral ongerepte natuur!

U kunt ondermeer een tocht maken naar de mangroves, met z’n unieke wetlands fauna. U kunt ook de eilandjes in de omgeving verkennen per dhow - een traditionele zeilboot. Verder kunt u hier diepzeevissen, snorkelen en duiken. Het onderwaterleven is hier zeer uitbundig, en zeeschildpadden en dolfijnen worden regelmatig gezien.

In Lamu lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Net zoals Zanzibar, bestaat het oudste deel van de stad uit een 18e-eeuwse ’stone town’ (lokaal bekend als ’Mkomani’). Dit bestaat uit vele, nauwe straatjes, waar u makkelijk kunt verdwalen. In deze straatjes komt u veel oude en karakteristiek bewerkte deuren tegen die in vroeger tijden de status van de bewoners aangaven. Op Lamu zijn auto’s verboden en goederen worden vooral per muilezel vervoerd.

Hoogtepunten

Lamu Island kent een zeer rijke cultuur. Arabische en Afrikaanse invloeden smelten hier samen tot een exotische en vrolijke mix. U kunt deze cultuur proeven tijdens een wandeling door Lamu Old Town, een bezoek aan een van de marktjes of met een excursie rond het eiland. U kunt musea bezoeken, een Swahili trouwerij bijwonen of een ritje maken op een ezel. Duikfanaten kunnen hun hart ophalen in de wateren rondom het eiland en ook voor visliefhebbers zijn er allerlei excursies te maken. Tot slot kunt u een schitterende vlucht maken met een sportvliegtuigje en zo het archipel in vogelvlucht bewonderen.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.