Lamu2017-07-12T08:44:03+01:00

Minder bekend dan de Keniaanse kust bij Mombasa, maar zeker de moeite waard is de Lamu archipel. Deze eilandengroep ligt meer naar het noorden en behoort tot het werelderfgoed. Ze was duizend jaar geleden een handelscentrum waar Afrikanen, Portugezen, Turken, Arabieren en Indiërs elkaar ontmoetten. Dat leidde tot een gemengde cultuur die zich het best laat opsnuiven in het autovrije Lamu-Stad met zijn smalle straatjes en hoge huizen voorzien van fraai bewerkte houten deuren. Naast cultuur vindt u hier vooral ongerepte natuur!

U kunt ondermeer een tocht maken naar de mangroves, met z’n unieke wetlands fauna. U kunt ook de eilandjes in de omgeving verkennen per dhow – een traditionele zeilboot. Verder kunt u hier diepzeevissen, snorkelen en duiken. Het onderwaterleven is hier zeer uitbundig, en zeeschildpadden en dolfijnen worden regelmatig gezien.

In Lamu lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Net zoals Zanzibar, bestaat het oudste deel van de stad uit een 18e-eeuwse ‘stone town’ (lokaal bekend als ‘Mkomani’). Dit bestaat uit vele, nauwe straatjes, waar u makkelijk kunt verdwalen. In deze straatjes komt u veel oude en karakteristiek bewerkte deuren tegen die in vroeger tijden de status van de bewoners aangaven. Op Lamu zijn auto’s verboden en goederen worden vooral per muilezel vervoerd.

Hoogtepunten
Lamu Island kent een zeer rijke cultuur. Arabische en Afrikaanse invloeden smelten hier samen tot een exotische en vrolijke mix. U kunt deze cultuur proeven tijdens een wandeling door Lamu Old Town, een bezoek aan een van de marktjes of met een excursie rond het eiland. U kunt musea bezoeken, een Swahili trouwerij bijwonen of een ritje maken op een ezel. Duikfanaten kunnen hun hart ophalen in de wateren rondom het eiland en ook voor visliefhebbers zijn er allerlei excursies te maken. Tot slot kunt u een schitterende vlucht maken met een sportvliegtuigje en zo het archipel in vogelvlucht bewonderen.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en resorts die we bij Lamu aanbieden:

Wat klanten zeggen (t105)

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan